LIFE & ARTS

Πολυσυλλεκτικός Μάρτιος στο Netflix

Πολυσυλλεκτικός Μάρτιος στο Netflix

Πρωτομηνιά αύριο και ο καινούριος μήνας σημαίνει άλλη μια «φουρνιά» ταινιών και σειρών για το Netflix, το οποίο τους τελευταίους μήνες γίνεται όλο και πιο πολυσυλλεκτικό, φέρνοντάς μας κοντά σε διαφορετικές γλώσσες και κινηματογραφίες από ολόκληρο τον κόσμο. Για τον Μάρτιο πάντως η πιο πολυαναμενόμενη στάση του ταξιδιού θα γίνει πιθανότατα στην Ισπανία, όπου εκτυλίσσεται το «Sky Rojo» (19/3), η καινούρια σειρά του δημιουργού του «Casa de Papel», Αλεξ Πίνα.

Μετά το εξαιρετικό «White Lines», ο τελευταίος επιστρέφει με ένα σόου που περιγράφεται ως «τρελή περιπέτεια» και πρωταγωνίστριες τρεις ιερόδουλες, οι οποίες τρέχουν να ξεφύγουν από τον άγριο προαγωγό τους και την συμμορία του. Το τρέιλερ υπόσχεται στιγμές βγαλμένες από το κινηματογραφικό σύμπαν του Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ και του Ταραντίνο, ενώ η υπογραφή του Πίνα είναι αρκετή για να μην το χάσουμε με τίποτα.

Επόμενη στάση στη Γαλλία, με το πρωτότυπο «Dealer» (10/3), μια ρεαλιστική σειρά με αμοντάριστο υλικό και πρωταγωνιστές δύο κινηματογραφιστές, οι οποίοι  προσπαθούν να γυρίσουν το βιντεοκλίπ ενός ράπερ σε μια επικίνδυνη περιοχή. Επικίνδυνο επίσης είναι και το βικτωριανό Λονδίνο του «The Irregulars» (26/3), εκεί όπου μια ομάδα απόβλητων εφήβων δουλεύει πάνω στην επίλυση εγκλημάτων για λογαριασμό ενός εναλλακτικού, σκοτεινού Δρος Γουάτσον και του μυστηριώδους συνεργάτη του, Σέρλοκ Χολμς.

Και αυτόν τον μήνα δεν λείπουν από τις σειρές του Netflix τα ντοκιμαντέρ· το πιο ενδιαφέρον από αυτά, «Το χαμένο βασίλειο των πειρατών» (15/3) αφηγείται την ιστορία των πραγματικών πειρατών της Καραϊβικής και της αναπάντεχα ισόνομης δημοκρατίας που έχτισαν εκεί.

Περνώντας και στις ταινίες, εκεί έρχονται επίσης καινούριες προσθήκες από διάφορες χώρες, όπως οι «Χάρτινες Ζωές», με φόντο την Κωνσταντινούπολη (12/3) ή το μεσαιωνικό θρίλερ «Η Σύναξη» από την Χώρα των Βάσκων. Ενδιαφέρον τέλος μοιάζει και το ενήλικο animation, με τίτλο «Το Ρόδο της Βομβάης, που χρησιμοποιεί μια ρομαντική ιστορία για να ασχοληθεί με τις κοινωνικές και θρησκευτικές συμβάσεις στην χαώδη Ινδία.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS