LIFE & ARTS

Ο Ομπάμα συναντά το «Αφεντικό» σε ένα καινούριο podcast

Ο Ομπάμα συναντά το «Αφεντικό» σε ένα καινούριο podcast

Πριν κάποια χρόνια -αρκετά πλέον- τα διαδικτυακά podcast ξεκίνησαν ως εναλλακτική μορφή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, κάτι ανάμεσα στο ραδιόφωνο και το σεναριακά υποστηριζόμενο σόου, με βασικό πλεονέκτημα ότι έδιναν σταθερό βήμα σε καθημερινούς ανθρώπους ώστε να φτιάξουν την δική τους εκπομπή. Στις μέρες μας βέβαια τα pοdcast έχουν εξελιχθεί τόσο ώστε ένα κολοσσός της διαδικτυακής ψυχαγωγίας φτάνει να πληρώσει 100 εκατ. δολάρια για να εξασφαλίσει την εκπομπή του Τζο Ρόγκαν (πρόκειται πιθανότατα για το δημοφιλέστερο podcast στις Η.Π.Α.) ή καταφέρνει να στρατολογήσει έναν πρώην Πρόεδρο για το επόμενο πρότζεκτ του.

Η δεύτερη περίπτωση είναι η πιο φρέσκια και ενδιαφέρουσα, με τον Μπαράκ Ομπάμα μάλιστα να στέκεται… «μικρόφωνο με μικρόφωνο» απέναντι στον μύθο του ροκ εν ρολ, Μπρους Σπρίνγκστιν. Τα δύο πρώτα επεισόδια του καινούριου podcast με τίτλο «Renegates: Born in the USA» είναι ήδη διαθέσιμα στην πλατφόρμα από εχθές, με τους δύο επιφανείς παρουσιαστές να μιλούν για το παρελθόν και τις ρίζες τους, την μουσική και φυσικά την «διαρκή αγάπη για την Αμερική».

Ολα αυτά τα βλέπουμε και τα ακούμε στο συνοδευτικό βίντεο-τρέιλερ του Spotify: εκεί ο Ομπάμα και ο Σπρίνγκστιν κάθονται μπροστά από τα μικρόφωνα, περιστοιχισμένοι από κιθάρες και άλλα μουσικά όργανα με χαλαρή διάθεση: «Φαινομενικά, ο Μπρους κι εγώ δεν έχουμε πολλά κοινά. Εκείνος είναι ένας λευκός τύπος, από μια μικρή πόλη του Τζέρσεϊ. Εγώ είμαι ένας μαύρος τύπος, γεννημένος στη Χαβάη. Εκείνος είναι είδωλο του ροκ εν ρολ. Εγω δεν είμαι τόσο… κουλ», παρατηρεί με το χαρακτηριστικό του χιούμορ ο πρώην Πρόεδρος.

Το «Αφεντικό» από την μεριά του, γνώρισε τον Ομπάμα το 2008 σε μια συναυλία υποστήριξης της προεκλογικής του εκστρατείας και έκτοτε παρέμεινε υποστηρικτικά στο πλευρό του, ενώ και φέτος τάχθηκε αναφανδόν υπέρ του Τζο Μπάιντεν στην μάχη του τελευταίου κόντρα στον Ντόναλντ Τραμπ. Οπως είπαμε πάντως το podcast των δύο ανδρών δεν είναι τόσο επικεντρωμένο στην πολιτική, όσο στις προσλαμβάνουσες και τα πολιτισμικά στοιχεία που κάνουν δύο τόσο διαφορετικούς ανθρώπους να υποστηρίζουν πως έχουν κοινή ταυτότητα και οράματα για το μέλλον.

«Καθένας με τον δικό του τρόπο, ο Μπρους κι εγώ είμαστε σε παράλληλα ταξίδια, ψάχνοντας τρόπο να συνδέσουμε την ατομική μας αναζήτηση για νόημα, αλήθεια και κοινωνικότητα με την ευρύτερη ιστορία της Αμερικής», συμπληρώνει ο Ομπάμα. Ούτως ή άλλως είναι και οι δύο «Born in the USA».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News