Life & Arts Δευτέρα 22/02/2021, 20:35
LIFE & ARTS

Μια διαφορετική αφιέρωση στον Bowie 

Μια διαφορετική αφιέρωση στον Bowie 

Με έμπνευση από το αξεπέραστο προσωπικό του στυλ αλλά και τους αξέχαστους χαρακτήρες που είχε υποδυθεί ο David Bowie δημιουργήθηκε η νέα σειρά της Happy Socks, Happy Socks x Bowie η οποία αποτελείται από οκτώ διαφορετικά ζεύγη από πολύχρωμες κάλτσες. Οι μοναδικές εμφανίσεις του Bowie σε εξώφυλλα δίσκων και σόου «μεταφράστηκαν» από την Paula Maso, την creative director της εταιρείας σε μοτίβα και χρωματικές παλέτες που θυμίζουν τις εμβληματικές εμφανίσεις του.

Οι κάλτσες από ματ μαύρο βαμβάκι με μια ασημένια λεπτομέρεια θυμίζουν την ασημένια ζέβρα του Silver Lining, από το Station to Station (1976). Η κάλτσα «Ziggy» είναι σαφώς πολύχρωμη, έχει ένα σχέδιο με χρυσόσκονη στη φτέρνα, ενώ το σετ διαθέτει και δύο βραχιόλια για τον αστράγαλο. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία Happy Socks, η οποία δημιουργήθηκε το 2008 από τους Mikael Soderlindh και Viktor Tell, σχεδιάζει συλλογές εμπνευσμένες από καλλιτέχνες.

Οι ποπ πίνακες του Keith Haring, η μουσική των The Beatles και των The Rolling Stones, αλλά και το στυλ του αμερικανού ράπερ Snoop Dogg έχουν γίνει αφορμές για να δημιουργηθούν αντίστοιχες συλλογές. Τα περιορισμένα σχέδια που γίνονται συνήθως ανάρπαστα από τους φαν των καλλιτεχνών, αλλά όχι μόνο, αποδεικνύουν πως η ιδέα των δυο δημιουργών, να μετατρέψουν ένα κοινό αξεσουάρ σε πολύχρωμο αντικείμενο design, πέτυχε πανηγυρικά.

Μια διαφορετική αφιέρωση στον Bowie -1

Σήμερα, τις κάλτσες της Happy Socks τις βρίσκει κανείς στις πέντε ηπείρους, σε ομόνυμες boutique αλλά και σε περισσότερα από 10.000 καταστήματα σε όλο τον κόσμο. Οι συγκεκριμένες με την αφιέρωση στον David είναι ήδη διαθέσιμες για αγορά σε μεγέθη ενηλίκων και παιδιών, είτε σε μεμονωμένα ζευγάρια είτε σε συλλεκτικά κουτιά, και μπορείτε να τις βρείτε στο επίσημο site www.happysocks.com.

Σας εφιστούμε την προσοχή, καθώς σίγουρα δεν θα θέλετε να χάσετε κάποια κατά τη διάρκεια μιας μυστηριώδους πλύσης στην άβυσσο του πλυντηρίου. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News