Life & Arts Σάββατο 20/02/2021, 20:53
LIFE & ARTS

Οικονομική «ανάσα» στον γυναικείο αθλητισμό της Βρετανίας

Οικονομική «ανάσα» στον γυναικείο αθλητισμό της Βρετανίας

Ένα νέο οικονομικό πακέτο διάσωσης για τον γυναικείο επαγγελματικό αθλητισμό, το οποίο προορίζεται για να ενισχύσει οικονομικά τις ομοσπονδίες του νέτμπολ, του ποδοσφαίρου, του μπάντμιντον και του μπάσκετ, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Βρετανίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Τμήματος Ψηφιακών, Πολιτισμού, Μέσων Ενημέρωσης και Αθλητισμού, στην ομοσπονδία νέτμπολ θα χορηγηθούν 4,2 εκατ. λίρες, προκειμένου να την βοηθήσουν να αρχίσει ξανά την αγωνιστική περίοδο του 2021.

«Η βοήθεια αυτή προσφέρει ζωτικής σημασίας ασφάλεια και προστασία στους συλλόγους μας στο πρωτάθλημα, που επί του παρόντος δεν έχουν το συνηθισμένο εισόδημα από τις πωλήσεις εισιτηρίων», τόνισε με ανακοίνωσή του η διευθύνουσα σύμβουλος της αγγλικής ομοσπονδίας νέτμπολ Φραν Κόνολι.

Η FA Women’s Super League ποδοσφαίρου και η FA Women’s Championship θα λάβουν 2,25 εκατ. λίρες, ενώ στο μπάντμιντον και στο μπάσκετ θα δοθούν συνολικά 4 εκατ. λίρες.

«Αυτή η επιχορήγηση είναι μια ζωτική οικονομική στήριξη, που θα δώσει την καλύτερη δυνατή ευκαιρία για να ολοκληρωθεί η αγωνιστική περίοδος τόσο της FA Women’s Super League όσο και FA Women’s Championship», δήλωσε η διευθύντρια της ομοσπονδίας του γυναικείου επαγγελματικού ποδοσφαίρου Κέλι Σίμονς.

Εκτός από την οικονομική βοήθεια, η κυβέρνηση θα παρέχει επίσης 250.000 δωρεάν κιτ τεστ για τον κορωνοϊό, ώστε οι παίκτριες και το προσωπικό να ελέγχονται τακτικά.

«Ξεκινώντας κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας το περασμένο καλοκαίρι, πραγματοποιούμε τεστ για τον κορωνοϊό στις παίκτριες και το προσωπικό στα δύο κορυφαία πρωταθλήματα, ούτως ώστε να διασφαλίσουμε ότι μπορούν να φθάνουν στο γήπεδο με ασφάλεια», πρόσθεσε η Σίμονς, για να καταλήξει:

«Με αυτήν την επιχορήγηση από το Πακέτο Διάσωσης για τον Χειμερινό Αθλητισμό, θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε σωστά αυτό που κάνουμε, μέχρι το τέλος της σεζόν 2020-21».

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News