Life & Arts Παρασκευή 19/02/2021, 16:30
LIFE & ARTS

Η πανκ «Κρουέλα» της Εμμα Στόουν

Η πανκ «Κρουέλα» της Εμμα Στόουν

Πρόκειται για μια από τις πιο χαρισματικές σταρ του σύγχρονου Χόλιγουντ. Μόλις στα 31 της η Εμμα Στόουν έχει προλάβει να παίξει σχεδόν τα πάντα από ανέμελες κωμωδίες όπως τα «Easy A» και «Zombieland» μέχρι μεγάλης έντασης δράματα («Birdman») και λαμπερά μιούζικαλ («La La Land») για τον ρόλο της στο τελευταίο μάλιστα απέσπασε και το πρώτο της Οσκαρ.

Στην αυτοβιογραφία του, που κυκλοφόρησε πρόσφατα στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ψυχογιός, ο Γούντι Αλεν γράφει για εκείνη τα εξής: «Με δυο λόγια, η Εμμα τα έχει όλα. Δεν είναι απλώς όμορφη, είναι όμορφη με ενδιαφέροντα τρόπο, κάτι που την κάνει χάρμα οφθαλμών, κάτι που την κάνει αληθινή σταρ του κινηματογράφου. Συν το ότι όχι μόνο ξέρει να παίζει, αλλά τα καταφέρνει περίφημα σε όλο το φάσμα. Είναι αυθεντικά κωμική και συνάμα έξοχη δραματική ηθοποιός».

Πρόσφατα η Ντίσνεϊ έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο τρέιλερ της «Cruella», της live-action μεταφοράς, με πρωταγωνίστρια την γνωστή «κακιά» από τα κλασικά «101 Σκυλιά της Δαλματίας», την περίφημη Κρουέλα ντε Βιλ. Η Στόουν υποδύεται μια νεαρή Κρουέλα, πριν εκείνη αποκτήσει την ψύχωση με τα συμπαθή τετράποδα. Η ιστορία της είναι τοποθετημένη στο Λονδίνο της δεκαετίας του 1970 (πιθανότατα) και από την πρώτη αυτή γεύση φαίνεται πως πρόκειται για κάτι πραγματικά ξεχωριστό.

Η πανκ αισθητική που μοιάζει να διαπνέει την ταινία του Κρεγκ Γκιλέσπι («Εγώ, η Τόνια») ταιριάζει γάντι στην ικανότατη Εμμα, η οποία εδώ βγάζει (άλλη) μια διαφορετική εικόνα, φέρνοντας στο μυαλό μια νεότερη Ελενα Μπόναμ Κάρτερ. Αυτή είναι ίσως και η πρώτη από τις live-action μεταφορές της Ντίσνεϊ σε κλασικά της κινούμενα σχέδια, που μπορεί να έχει πραγματικό ενδιαφέρον.

Οσα έχουν προηγηθεί είναι μεν περισσότερο («Ο Βασιλιάς των Λιονταριών») ή λιγότερο («Η Πεντάμορφη και το Τέρας») καλοφτιαγμένα, ωστόσο μοιάζουν περισσότερο με εισπρακτικές μηχανές, που συχνά δεν μπαίνουν καν στον κόπο να κάνουν μερικές σεναριακές αλλαγές για να… νοστιμήσουν την συνταγή. Η «Κρουέλα» από την άλλη είναι καινούρια και με την Εμμα Στόουν πρωταγωνίστρια, λίγα πράγματα μπορούν να πάνε στραβά.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News