Life & Arts Πέμπτη 18/02/2021, 16:33 ΚΟΡΑΛΙΑ ΞΕΠΑΠΑΔΕΑ
LIFE & ARTS

Πέντε ταινίες για να μυηθείς στο χωρίς όρια σινεμά του Cinobo

Πέντε ταινίες για να μυηθείς στο χωρίς όρια σινεμά του Cinobo

Μόλις έκανες λογαριασμό στο Cinobo και δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις; Τσέκαρε τις προτάσεις μας για σινεμά με όραμα και πολυμορφία.

Το Cinobo είναι η ελληνική streaming πλατφόρμα, γνωστή και ως “το ελληνικό Netflix”, στην οποία μπορείς να παρακολουθήσεις, online και offine, εκατοντάδες ταινίες, διαλεγμένες από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου, σε όλες τις συσκευές σου.

Cinobo σημαίνει Cinema No Borders, δηλαδή σινεμά χωρίς όρια, σινεμά με όραμα και πολυμορφία. Σινεμά που αψηφά κανόνες και στερεότυπα και ψηλαφεί πολιτισμούς. Σινεμά που διασκεδάζει, που σε κάνει να αισθανθείς, να γελάσεις, αλλά και να προβληματιστείς.

Ως streaming πλατφόρμα ανεξάρτητου κινηματογράφου, το Cinobo έχει θέσει στόχο να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των βραβευμένων ταινιών και του κοινού, μεταφέροντάς μας όλες τις προσεκτικά επιλεγμένες ταινίες που θα μας ψυχαγωγήσουν και θα μας προβληματίσουν.

Αν, λοιπόν, έφτιαξες πρόσφατα λογαριασμό στο Cinobo κι αναρωτιέσαι από που να ξεκινήσεις, τότε αυτό το άρθρο γράφτηκε για σένα. 

1. Ψυχρός Πόλεμος (“Cold War”), του Πάβελ Παβλικόφσκι (2018)

 

Στον “Ψυχρό Πόλεμο” (“Cold War” ή “Zimna Wojna”), την ταινία που κέρδισε επάξια το βραβείο σκηνοθεσίας στο φεστιβάλ των Κανών, ο Παβλικόφσκι δανείζεται τα ονόματα των γονιών του, Βίκτορ και Ζούλα, και τα δίνει στους δύο ήρωες- πρωταγωνιστές του (Τόμας Κότ και Τζοάννα Κούλιγκ), στους οποίους καταφέρνει να εμφυσήσει τον θυελλώδη ερωτικό χαρακτήρα που είχε η σχέση των γονιών του, αφιερώνοντάς τους αυτή την αθεράπευτα ρομαντική ταινία.

Η ταινία του Πάβελ Παβλικόφσκι μας ταξιδεύει στην επαρχιακή Πολωνία εν μέσω Ψυχρού πολέμου, το 1949, όπου ο μουσικοσυνθέτης Βίκτορ γνωρίζει τη νεαρή και φιλόδοξη τραγουδίστρια Ζούλα, μια δυναμική κοπέλα με ιδιαίτερο ταμπεραμέντο απ’ την επαρχία, την οποία και ερωτεύεται παράφορα, σχεδόν απ’ την πρώτη  στιγμή.  

Η σχέση αυτή θα οδηγήσει τους δύο τραγικούς μας ήρωες στο Βερολίνο και από ‘κει στο Παρίσι για να επιστρέψουν πίσω στην Πολωνία, χαρτογραφώντας την πορεία ενός, σχεδόν, ανολοκλήρωτου και κορυφαίου κινηματογραφικού έρωτα, με αρκετά δυστοπικό τέλος.

Διαβάστε περισσότερα στο neolaia.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News