LIFE & ARTS

Η Νέα Υόρκη πυροδοτεί ξανά τα ζωντανά θεάματα

Η Νέα Υόρκη πυροδοτεί ξανά τα ζωντανά θεάματα

Εναν εναλλακτικό δρόμο για την επανεκκίνηση της ζωντανής καλλιτεχνικής δραστηριότητας δείχνει η Νέα Υόρκη και ο κυβερνήτης Αντριου Κουόμο, ο οποίος ανακοίνωσε πρόσφατα ένα φεστιβάλ διαρκείας που θα τρέξει στην πόλη από τις 20 Φεβρουαρίου με στοχευμένα event που θα απλωθούν και στους πέντε τομείς της. Το NY PopsUp, όπως τιτλοφορείται η πρωτοβουλία, αποτελεί σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα με τους διάσημους παραγωγούς Σκοτ Ρούντιν και Τζέιν Ρόζενθαλ να έχουν αναλάβει την υλοποίησή του.

«Το φεστιβάλ στοχεύει να αναζωογονήσει το πνεύμα και και την συναισθηματική υγεία των Νεοϋρκέζων με την ενέργεια των ζωντανών εμφανίσεων ενώ παράλληλα βάζουμε ξανά μπρος τον δοκιμαζόμενο κλάδο της ζωντανής διασκέδασης της πόλης», αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση, ενώ παρακάτω ξεκαθαρίζεται πως οι αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας θα φροντίσουν για την τήρηση όλων των σχετικών με την πανδημία πρωτοκόλλων ασφαλείας.

Φυσικά φεστιβάλ σημαίνει καλλιτέχνες και στην συγκεκριμένοι περίπτωση αυτοί είναι σπουδαίοι: Χιου Τζάκμαν, Εϊμι Σούμερ, Αλεκ Μπάλντουιν, Κρις Ροκ, Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Πάτι Σμιθ και πολλοί άλλοι από τους χώρους της υποκριτικής, της μουσικής, του χορού, της ποίησης και της αυτοσχεδιαστικής κωμωδίας, θα δώσουν το παρόν στις «Pop-Up» εκδηλώσεις, οι περισσότερες από τις οποίες θα είναι δωρεάν για το κοινό. Για να αποφευχθεί ο συνωστισμός οι τελευταίες δεν θα πραγματοποιηθούν σε μεγάλες αρένες ή θέατρα αλλά σε πιο εναλλακτικά σημεία, όπως πάρκα, σταθμοί τρένων, πάρκινγκ, μουσεία, σκέιτ παρκ, ακόμα και γωνίες δρόμων.

Αυτό που μένει φυσικά είναι να δούμε αν το φιλόδοξο σχέδιο θα καταφέρει να υλοποιηθεί στην πράξη, ωστόσο το μόνο βέβαιο είναι η λαχτάρα των Νεοϋορκέζων, όπως και των ανθρώπων παντού στον κόσμο, να δουν ξανά από κοντά αγαπημένους καλλιτέχνες και να περάσουν όμορφες ώρες ψυχαγωγίας μακριά από τις οθόνες υπολογιστών και τηλεοράσεων. Αν πάντως όλα πάνε κατ’ ευχήν, οι εκδηλώσεις αναμένεται να κορυφωθούν την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς και στη συνέχεια με την έναρξη του κινηματογραφικού φεστιβάλ της Τribeca την 1η Ιουνίου.

Με πληροφορίες από deadline.com

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News