Life & Arts Πέμπτη 11/02/2021, 08:57
LIFE & ARTS

Τελετή των Οσκαρ «όπως ποτέ άλλοτε»

Τελετή των Οσκαρ «όπως ποτέ άλλοτε»

Η σεζόν των κινηματογραφικών βραβείων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και σταδιακά τα βλέμματα όλων στρέφονται αναπόφευκτα προς τα χρυσοποίκιλτα Όσκαρ. Παρόλο που η τελετή θα καθυστερήσει φέτος μέχρι τα τέλη Απριλίου ώστε να ληφθούν υπόψιν περισσότερες ταινίες και (ενδεχομένως) να χαλαρώσουν κάπως τα μέτρα για την πανδημία, οι διοργανωτές ήδη απεργάζονται σχέδια σχετικά με το πρακτικό της μέρος. Οπως έγινε πρόσφατα γνωστό, στόχος είναι μια εκδήλωση με ζωντανό κοινό που θα γίνει ως συνήθως στο Dolby Theatre του Λος Αντζελές, δεν θα είναι όμως η μόνη.

«Αυτή τη μοναδική χρονιά που απαιτεί τόσα πολλά από τόσους πολλούς, η Ακαδημία είναι αποφασισμένη να παρουσιάσει τα Οσκαρ όπως ποτέ άλλοτε, ενώ ταυτόχρονα δίνει προτεραιότητα στην δημόσια υγεία και την ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων. Ετσι ώστε να δημιουργήσουμε το σόου με την φυσική παρουσία που το παγκόσμιο κοινό μας θέλει να δει και παράλληλα να προσαρμοστούμε στις απαιτήσεις της πανδημίας, η τελετή θα μεταδοθεί ζωντανά από διαφορετικές τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένου του εμβληματικού Dolby Theatre. Ανυπομονούμε να μοιραστούμε περισσότερες λεπτομέρειες σύντομα», ανέφερε ένας εκπρόσωπος της Ακαδημίας.

Δεν πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε πως τα Οσκαρ, παρά το περσινό ιστορικό χαμηλό της τηλεθέασης με 23 εκατομμύρια θεατές, παραμένουν το δεύτερο πιο δημοφιλές ψυχαγωγικό πρόγραμμα στις ΗΠΑ, μετά τον τελικό του Super Bowl. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά θα πρέπει μάλλον να περιμένουμε ένα υβριδικό event, με βάση τα περασμένα βραβεία Emmy, όπου ο κωμικός Τζίμι Κίμελ παρουσίασε ζωντανά τα βραβεία συνδεόμενος μέσω Zoom με τους υποψηφίους.

Από την άλλη υπάρχουν και εκείνοι που υποστηρίζουν πιο… δραστικές λύσεις σαν αυτή της «φούσκας» που δημιούργησε το NBA προκειμένου να διεξάγει την τελική του φάση το περασμένο καλοκαίρι. Σε αυτή την περίπτωση η φυσική προσέλευση θα ήταν φυσικά πολύ πιο αυξημένη, ενώ εξετάζεται ακόμα και η υπαίθρια διοργάνωση με δεδομένο πως εκείνο τον καιρό θα μιλάμε πια και για προχωρημένη άνοιξη.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News