LIFE & ARTS

Ροκ μουσικό ξεκίνημα, ποπ και γένους θηλυκού η συνέχεια

Ροκ μουσικό ξεκίνημα, ποπ και γένους θηλυκού η συνέχεια

Οι φίλοι των Foo Fighters περίμεναν τον καινούριο δίσκο της αμερικανικής μπάντας εδώ και αρκετό καιρό. Η μπάντα του Ντέιβ Γκρολ άλλωστε είναι από τις λίγες που κρατούν ακόμα ψηλά το λάβαρο της ροκ, μαζεύοντας δεκάδες χιλιάδες κόσμο στις συναυλίες τους -όταν αυτές επιτρέπονται- και φτάνοντας μεγάλα νούμερα διαδικτυακής επιτυχίας. Την ώρα που το άλλοτε δημοφιλέστερο μουσικό είδος στον πλανήτη, πιθανότατα δεν βρίσκεται πια καν στην πρώτη τριάδα, το ολοκαίνουριο «Medicine at Midnight» μοιάζει με επιβεβαίωση των στίχων του ομώνυμου κομματιού: «I need medicine at midnight/But it ain’t no cure».

Συνολικά το άλμπουμ είναι ένας κανονικός συναυλιακός χείμαρρος. Τα κομμάτια του κυλούν με τον ρυθμό και την ακρίβεια που περιμένει κανείς από ένα σχήμα κορυφαίων μουσικών, δίχως πάντως τον «σκληρό» ήχο προηγούμενων δίσκων -εξαίρεση αποτελεί το πολύ καλό «No Son of Mine».

Όπως και να έχει το σύνολο των εννέα τραγουδιών των Foo Fighters ήταν η πρώτο από τις αναμενόμενες δισκογραφικές κυκλοφορίες του 2021. Παρακάτω ακολουθεί μίνι κατάλογος με τις δουλειές που περιμένουμε περισσότερο τους επόμενους μήνες. Και (δυστυχώς) δεν είναι ροκ.

Lorde
Η νεαρή Νεοζηλανδέζα με το προηγούμενο «Melodrama» κυκλοφόρησε πιθανώς τον καλύτερο ποπ δίσκο της τελευταίας πενταετίας και πλέον άπαντες περιμένουν το… σίκουελ. Στην περίπτωση της, στίχοι, μουσική και ερμηνεία λειτουργούν αρμονικά, φέρνοντας φρέσκο αέρα και ιδέες σε ένα είδος που «ζει» μέσα από την συνεχή ανανέωση. Η καινούρια της δουλειά αναμένεται να έχει επιρροές από τον λευκό καμβά της Ανταρκτικής, την οποία επισκέφτηκε πρόσφατα.

Billie Eilish
Αν η Lorde αποτελεί φωνή ανανέωσης τι να πει κανείς και για την 19χρονη θαυματοποιό με τα πέντε βραβεία Γκράμι. Το ντεμπούτο άλμπουμ της «When We All Fall Asleep, Where Do We Go» έκανε επιτυχίες σχεδόν όλα τα κομμάτια του, με ήχο και χροιά φωνής απολύτως χαρακτηριστικά. Οπως έχει δηλώσει η ίδια, η καραντίνα υπήρξε εξαιρετικά δημιουργική για την Billie και πλέον όλοι περιμένουν με αγωνία να ακούσουν το αποτέλεσμα. 

Lana Del Rey
Η Αμερικανίδα ποπ σταρ διανύει την πιο ώριμη φάση της καριέρας της, μετά το εξαιρετικό «Norman Fucking Rockwell!» και το σερί λογικά θα συνεχιστεί με το «Chemtrails Over the Country Club». Το καινούριο άλμπουμ θα είναι διαθέσιμο από τις 19 Μαρτίου και συνοδεύει την πρώτη της ποιητική συλλογή που έχει κυκλοφορήσει ήδη. 

Adele
Κάθε χρόνο σχεδόν όλος ο κόσμος περιμένει την καινούρια δουλειά της Adele, όμως φέτος μάλλον έφτασε η ώρα. Εχουν περάσει κάτι παραπάνω από πέντε χρόνια από το «25» και το τέταρτο άλμπουμ της φαίνεται πως είναι προ των πυλών. Αλλωστε η πιο επιτυχημένη, από πλευράς πωλήσεων, καλλιτέχνις του 21ου αιώνα δύσκολα θα μείνει περισσότερο εκτός παιχνιδιού. 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News