Life & Arts Παρασκευή 5/02/2021, 08:22
LIFE & ARTS

Η χρυσή τριπλέτα έπιασε δουλειά στο Μπρούκλιν

Η χρυσή τριπλέτα έπιασε δουλειά στο Μπρούκλιν

Στον «μαγικό» κόσμο του NBA οι λεγόμενες Big-3, δηλαδή οι συγκεντρώσεις τριών πρωτοκλασάτων παικτών σε μια μόνο ομάδα, είναι… φρούτο του 21ου αιώνα. Το έκαναν αρχικά οι Boston Celtics το 2008 με τους μπαρουτοκαπνισμένους Πολ Πιρς, Ρέι Αλεν και Κέβιν Γκαρνέτ, κερδίζοντας και τον τίτλο με ένα υπέροχο σύνολο. Το επανέλαβε και ο Λεμπρόν Τζέιμς στις αρχές τις περασμένης δεκαετίας στους Miami Heat, παρέα με τον Ντουέιν Γουέιντ και τον Κρις Μπος, παίρνοντας τα δύο πρώτα πρωταθλήματα (2012, 2013) της πλούσιας καριέρας του· αντιθέτως οι συνακόλουθες παρόμοιες προσπάθειες των Los Angeles Lakers και Brooklyn Nets βυθίστηκαν αύτανδρες. Μέχρι που πριν λίγα χρόνια κατέφτασε η υπερομάδα των Golden State Warriors, η οποία όμως εν πολλοίς χτίστηκε εκ των έσω, για να σαρώσει ξανά.

Στο Brooklyn πάντως δεν πτοήθηκαν από την πρώτη αποτυχία, δίνοντας τα τελευταία δύο χρόνια «γη και ύδωρ» προκειμένου να σχηματίσουν άλλη μια χρυσή τριάδα. Εδώ και δύο εβδομάδες περίπου οι Κέβιν Ντουράντ, Κάιρι Ιρβινγκ και ο νεοαποκτηθείς Τζέιμς Χάρντεν παίζουν μαζί και τα αποτελέσματα είναι αναμενόμενα όσο και διασκεδαστικά. Το πρόσφατο παιχνίδι της ομάδας από την γειτονιά της Νέας Υόρκης κόντρα στους Washington Wizards έληξε με το εξωφρενικό 146-149 υπέρ των δεύτερων, δίχως μάλιστα να υπάρχει παράταση (!). Προς το παρόν κάπως έτσι αναμένεται να πάνε τα πράγματα με το νέο εγχείρημα στο Μπρούκλιν, τουλάχιστον όσον αφορά την κανονική περίοδο: φλογισμένη επίθεση, βασισμένη κυρίως στο ατομικό ταλέντο των σταρ τους και άμυνα περίπου… προαιρετική, που δίνει πολλές ευκαιρίες στον αντίπαλο.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι πρόκειται για κακή ομάδα. Αντιθέτως οι Nets έχουν γενικώς θετικά αποτελέσματα το τελευταίο διάστημα, φιγουράρουν στην τρίτη θέση της Ανατολής, πίσω από Sixers και Bucks και είναι φυσικά ικανοί να κερδίσουν οποιονδήποτε, όπως απέδειξαν και κόντρα στους κορυφαίους της Δύσης, Los Angeles Clippers. Κυρίως ανάμεσα στους τρεις σταρ τους υπάρχουν δύο πρώην MVP και πρώτοι σκόρερ της λίγκας (Ντουράντ, Χάρντεν) συν το επιθετικό υπερόπλο που λέγεται Ιρβινγκ. Οταν οι τρεις τους βρίσκουν ρυθμό -και συμβαίνει συχνά- η ομάδα είναι απλώς ασταμάτητη και τα διχτάκια παίρνουν φωτιά, γεγονός που θα φανεί λογικά σε μεγαλύτερο βαθμό στα πλέι-οφ, εκεί που το παιχνίδι γίνεται πιο αργό και το rotation στενεύει.

Από την άλλη το… επικίνδυνο και ταυτόχρονα διασκεδαστικό για τους ουδέτερους είναι πως οι συγκεκριμένοι τρεις είναι από τους πιο ιδιόρρυθμους χαρακτήρες της λίγκας. Ο εγωισμός του Τζέιμς Χάρντεν είναι απλώς μυθικός, ο Κέβιν Ντουράντ κατάφερε να τσακωθεί ακόμα και στο προστατευμένο περιβάλλον του Golden State, ενώ ο Ιρβινγκ μόλις πριν λίγο καιρό απλώς εξαφανίστηκε από αγώνες και προπονήσεις, δίχως να δώσει λογαριασμό. Προφανώς το μείγμα μοιάζει εκρηκτικό, ωστόσο αν η περόνη μείνει στη θέση της τότε η «βόμβα» είναι πολύ πιθανό να εξολοθρεύσει ολόκληρο τον ανταγωνισμό.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News