Life & Arts Τετάρτη 3/02/2021, 10:50
LIFE & ARTS

To Cosmote History κλείνει τα πέντε και ετοιμάζεται για… επέτειο

To Cosmote History κλείνει τα πέντε και ετοιμάζεται για… επέτειο

Πέντε χρόνια λειτουργίας συμπλήρωσε φέτος το Cosmote History, το μοναδικό εγχώριο κανάλι που είναι αφιερωμένο στα ντοκιμαντέρ γύρω από την ελληνική Ιστορία και τον πολιτισμό, οργανώνοντας για την περίσταση μια διαδικτυακή εκδήλωση με προσκεκλημένους από τον χώρο των μέσων ενημέρωσης. Εκεί ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, μίλησε για την σημασία του καναλιού και τους λόγους της στήριξής του: «To Cosmote History δημιουργήθηκε για να μας θυμίζει από πού ερχόμαστε και μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε. Στα πέντε χρόνια λειτουργίας του, έχει συμβάλλει ώστε το κοινό και ιδιαίτερα η νέα γενιά να γνωρίσει καλύτερα διάφορες πτυχές της ιστορίας, του πολιτισμού και των παραδόσεών μας».

To Cosmote History κλείνει τα πέντε και ετοιμάζεται για… επέτειο-1

Μέσα στην διάρκεια της πορείας του το κανάλι έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους Έλληνες και ξένους δημιουργούς καθώς και με μελετητές, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα θεματικών ενοτήτων, από την ιστορία και τις τέχνες, μέχρι την επιστήμη, τους τόπους της Ελλάδας και τις μεγάλες προσωπικότητες του χθες και του σήμερα. Ο σκοπός όλων αυτών, όπως επισήμαναν σχεδόν όλοι οι ομιλητές της εκδήλωσης, είναι και εκπαιδευτικός. Με αυτό το σκεπτικό τα προγράμματα του Cosmote History είναι διαθέσιμα δωρεάν στα σχολεία της Ελλάδας μέσω της streaming υπηρεσίας της Cosmote TV.

Φυσικά το 2021 είναι έτος επετειακό για την χώρα μας με την συμπλήρωση 200 χρόνων από τον ξεσηκωμό του 1821, γεγονός που δεν θα μπορούσε να αφήσει αδιάφορη και την ομάδα του Cosmote History. Ενα πλούσιο αφιέρωμα με 11 νέες παραγωγές και συνολικά πάνω από 100 ώρες τηλεοπτικού προγράμματος θα περιστρέφεται γύρω από την ελληνική Επανάσταση, με την πρώτη σειρά ντοκιμαντέρ «Η Γέννηση ενός Εθνους-Κράτους» να προβάλλεται ήδη.

Με την ευκαιρία της χθεσινής παρουσίασης, ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Cosmote TV, Δημήτρης Μιχαλακάκης, έδωσε στη δημοσιότητα μερικά ακόμα στοιχεία για την λειτουργία των συνδρομητικών καναλιών. Αρχικά για το Cosmote History, το οποίο στα πέντε χρόνια του έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 120 παραγωγές και συμπαραγωγές, που μεταφράζονται σε παραπάνω από 800 ώρες πρωτότυπου υλικού. Οσον αφορά συνολικά την πλατφόρμα, ο κ. Μιχαλακάκης ανέφερε πως στα 10 χρόνια λειτουργίας της η Cosmote TV μετρά πλέον 575.000 συνδρομητές και βρίσκεται στην πρώτη θέση των εγχώριων παρόχων.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News