LIFE & ARTS

Σε δυσμένεια ο Μέριλιν Μάνσον μετά από καταγγελίες κακοποίησης 

Σε δυσμένεια ο Μέριλιν Μάνσον μετά από καταγγελίες κακοποίησης 

Αποσύρονται οι δισκογραφικές εταιρείες και τα τηλεοπτικά στούντιο γύρω από τον Μέριλιν Μάνσον μετά τις κατηγορίες για κακοποίηση από την ηθοποιό Έβαν Ρέιτσελ Γουντ με την οποία διατηρούσε μακροχρόνια σχέση.

Η κ. Γουντ κατηγόρησε δημόσια τον εκκεντρικό ροκ σταρ για «τρομακτική» κακοποίηση και μαζί της συντάχθηκαν τέσσερις ακόμη γυναίκες που κατηγόρησαν τον Μάνσον για φυσική, σεξουαλική και ψυχολογική κακοποίηση. «Το όνομα του ανθρώπου που με κακοποίησε είναι Μπράιαν Γουόρνερ, γνωστός στον κόσμο και ως Μέριλιν Μάνσον. Αρχισε να με πλησιάζει στην εφηβεία μου και με κακοποίησε με τρομακτικό τρόπο για χρόνια. Υπέστην πλύση εγκεφάλου και χειραγωγήθηκα στην υποταγή. Δεν μπορώ να ζω με τον φόβο της εκδίκησης, της συκοφαντίας ή του εκβιασμού», έγραψε μεταξύ άλλων η γνωστή ηθοποιός στο Instagram.

Ο ίδιος ο τραγουδιστής αρνήθηκε τις κατηγορίες λέγοντας ότι πρόκειται για «τρομερή αλλοίωση της πραγματικότητας». «Οι διαπροσωπικές μου σχέσεις ήταν πάντοτε συναινετικές με συντρόφους που μοιραζόμασταν τις ίδιες απόψεις».

Ωστόσο, οι δηλώσεις του Μάνσον μάλλον δεν ήταν αρκετές για τις εταιρείες που συνεργάζονται μαζί του. Ηδη ανακοινώθηκε η απομάκρυνση του από ένα επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς φαντασίας «American Gods» και από τη δεύτερη σεζόν της αμερικανικής σειράς τρόμου «Creepshow». Τη συνεργασία μαζί του διέκοψε επίσης η δισκογραφική εταιρεία Loma Vista Recordings με την οποία κυκλοφόρησε πρόσφατα το άλμπουμ «We are chaos».

Η ηθοποιός Έβαν Ρέιτσελ Γουντ είχε και στο παρελθόν αναφερθεί στη σωματική και ψυχολογική κακοποίηση που βίωσε αλλά χωρίς να κατονομάσει τον Μέριλιν Μάνσον. Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 2007, όταν εκείνη ήταν 19 ετών και εκείνος 37 και η σχέση τους κράτησε έναν χρόνο. Το 2010 τα ξαναβρήκαν, αρραβωνιάστηκαν αλλά διέκοψαν τη σχέση τους αργότερα μέσα σε εκείνη τη χρονιά. Το 2018 και 2019 η κ. Γουντ κατέθεσε ενώπιον νομοπαρασκευαστικών επιτροπών στις ΗΠΑ σχετικά με την εμπειρία της και το μετατραυματικό στρες από το οποίο υπέφερε, ενώ είχε επιχειρήσει να αυτοτραυματιστεί και να αυτοκτονήσει. Ο Μάνσον ρωτήθηκε σχετικά με τις κατηγορίες σε περσινή συνέντευξη του στο περιοδικό «Metal Hammer» αλλά αρνήθηκε να απαντήσει.

moneyreview με πληροφορίες από The Guardian και Vanity Fair

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News