LIFE & ARTS

Ροκάροντας στη… φούσκα

Η ιδέα προέκυψε από τον ίδιο τον επικεφαλής της μπάντας, Γουέιν Κόιν

Ροκάροντας στη… φούσκα

Ένα από τα πράγματα που μας έχουν λείψει περισσότερο εν μέσω πανδημίας είναι οι ζωντανές συναυλίες. Το να βρεθούμε σε ένα ανοιχτό ή κλειστό χώρο και παρέα με άλλους ανθρώπους να απολαύσουμε την αγαπημένη μας μπάντα ή καλλιτέχνη να τα δίνουν όλα επί σκηνής, σε μια μοναδική επικοινωνία με το κοινό. Μια κάποια λύση στο πρόβλημα φαίνεται να βρήκαν οι Flaming Lips. Η ροκ μπάντα από την Οκλαχόμα έδωσε εκεί δύο (παραπάνω από) ευφάνταστες συναυλίες, στις οποίες όλοι οι θεατές βρίσκονταν κλεισμένοι μέσα σε διαφανείς «φούσκες» και προστατευμένοι έτσι από ενδεχόμενη μόλυνση. Καθεμιά από τις εκατό συνολικά πλαστικές φούσκες φιλοξενούσε έως τρία άτομα, προφανώς του ίδιου οικογενειακού περιβάλλοντος, τα οποία αν κρίνουμε από τα βίντεο και τις φωτογραφίες μάλλον το διασκέδασαν με την ψυχή τους.

Η ιδέα προέκυψε από τον ίδιο τον επικεφαλής της μπάντας, Γουέιν Κόιν, ο οποίος ακόμα και στην προ πανδημίας εποχή, συνήθιζε να μπαίνει μέσα σε μια τέτοια «μπάλα του Ζορμπ» και με αυτή να ορμάει πάνω στο ενθουσιώδες κοινό. Φυσικά η καθολική εφαρμογή της φούσκας είχε και τις δικές της δυσκολίες και προκλήσεις: μέσα σε καθεμιά από αυτές υπήρχε ένα συμπληρωματικό ηχείο υψηλών συχνοτήτων ώστε να μην μπλοκάρεται ο ήχος της μουσικής, ενώ οι φαν της μπάντας ήταν ακόμη εφοδιασμένοι με έξτρα μπουκάλια νερό, έναν ανεμιστήρα, πετσέτα και μια μικρή ταμπέλα που έλεγε «πρέπει να πάω τουαλέτα/κάνει πολύ ζέστη εδώ μέσα». Στην πρώτη περίπτωση η φούσκα γέμιζε με δροσερό αέρα από μια ειδική συσκευή, ενώ στην δεύτερη κάποιος από το προσωπικό συνόδευε τον θεατή, φορώντας πάντα την μάσκα του.

«Είναι πολύ περιορισμένο, πολύ παράξενο event σίγουρα. Ομως νομίζω ότι αποτελεί και κομμάτι μαι νέας πραγματικότητας – ίσως πας σε μια συναυλία, ίσως όχι, όμως νομίζω πως στο τέλος θα τα καταφέρουμε», δήλωσε ο Γουέιν Κόιν, του οποίου τα λόγια προς το κοινό ήταν: «Ασφάλεια, ασφάλεια, ασφάλεια. Και διασκέδαση όμως!».

Η αλήθεια είναι πως το δικό του «πολύ παράξενο event» σε κάποιον άλλο θα φάνταζε απλώς τρομακτικό, ενδεικτικό μιας δυστοπίας από την οποία οι περισσότεροι θέλουμε να ξεφύγουμε και όχι να προσαρμοστούμε. Μην εκπλαγείτε πάντως αν η συναυλία-φούσκα βρει και άλλους μιμητές.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News