Life & Arts Παρασκευή 22/01/2021, 18:48
LIFE & ARTS

H επαφή των κοινών θνητών με τους σούπερ σταρ είναι γεγονός 

Ο «πελάτης» στέλνει την παραγγελία του και ο σταρ έχει περιθώριο επτά ημερών να ανταποκριθεί

H επαφή των κοινών θνητών με τους σούπερ σταρ είναι γεγονός 

Η πλατφόρμα cameo.com ιδρύθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και έκανε τα όνειρα πολλών ανθρώπων πραγματικότητα, δίνοντας τους τη δυνατότητα να έρθουν πιο κοντά με τους μεγάλους  σταρ που θαυμάζουν, διαδικτυακά πάντα. Για παράδειγμα κάποιος καλλιτέχνης ή αθλητής μπορεί να ευχηθεί για τα γενέθλια του αγαπημένου ή της αγαπημένης σας. Ο Ντέιβιντ Χάσελχοφ μπορεί να ενθαρρύνει ένα φίλο σας που έχει να πάρει μια δύσκολη απόφαση ή ο θρύλος του NBA Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ να δώσει συμβουλές στον γιο σας που ξεκινά να παίζει μπάσκετ.

Εν ολίγοις: όλοι οι παραπάνω και χιλιάδες ακόμη διατηρούν προφίλ στην πλατφόρμα, συνοδευόμενο και από την ανάλογη… ταρίφα. Για τον άλλοτε πρωταγωνιστή του «Baywatch» και του «Ιππότη της ασφάλτου», για παράδειγμα, θα χρειαστεί κάποιος 409,18 ευρώ για ένα σύντομο κατά παραγγελία βίντεο. Τέτοια υπάρχουν ήδη στο προφίλ του Χάσελχοφ, ώστε να πάρει μια γεύση ο ενδιαφερόμενος, ενώ ταυτόχρονα έναντι μόλις 2,45 ευρώ ο βετεράνος σταρ θα απαντήσει σε ένα γραπτό σας μήνυμα. Οσο για τη διαδικασία, είναι απλή. Ο «πελάτης» στέλνει την παραγγελία του και ο σταρ έχει περιθώριο επτά ημερών να ανταποκριθεί εάν αυτό δεν συμβεί, τα χρήματα επιστρέφονται αυτομάτως πίσω στον παραγγελιοδότη.

Οι ράπερ Ice Cube και Akon, οι ηθοποιοί Λίντσεϊ Λόχαν και Ντολφ Λούντγκρεν, σπουδαίοι μπασκετμπολίστες όπως ο Ντένις Ρόντμαν και ο Γκάρι Πέιτον βρίσκονται όλοι στην πλατφόρμα. Ακόμη και ο πολυεκατομμυριούχος μποξέρ Φλόιντ Μεϊγουέδερ δεν λέει όχι στα 819,18 ευρώ ανά βίντεο. Αν τώρα θέλετε να ξοδέψετε κάτι παραπάνω, το «icon», όπως αυτοσυστήνεται, Κέιτλιν Τζένερ έχει έναν από τους πιο ακριβούς λογαριασμούς με χρέωση 2.050 ευρώ. Για να είμαστε δίκαιοι, κάποιοι από τους παραπάνω –όχι ο Μεϊγουέδερ– προωθούν τα κέρδη από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα σε φιλανθρωπίες, γεγονός που υποδεικνύεται και με τη σχετική σημαιούλα στο προφίλ τους.

Από την άλλη, όπως αντιλαμβάνεται κανείς, το θέμα έχει και μια μελαγχολική, για να μην πούμε θλιβερή, διάσταση. Παλιότερα –ωστόσο, όχι και τόσο παλιά– βασικό συστατικό του μύθου ενός σταρ ήταν ακριβώς το στοιχείο του άφταστου, του απροσπέλαστου στους κοινούς θνητούς. Με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όλοι αυτοί έχουν πια γίνει πολύ πιο προσιτοί, συχνά μας αφήνουν να ρίξουμε ματιές στην καθημερινότητά τους. Εσχάτως, δέχονται και παραγγελιές…

Πηγή: kathimerini.gr

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News