Life & Arts Παρασκευή 15/01/2021, 21:08
LIFE & ARTS

Εποχή podcast στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Εποχή podcast στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Άνοιγμα σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες μορφές ενημέρωσης, έκφρασης και ψυχαγωγίας της σύγχρονης εποχής κάνει το πάντα δραστήριο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Αποτελώντας μετεξέλιξη και ταυτόχρονα συμπλήρωμα του ραδιοφώνου -το αγαπάμε πάντα- τα podcast αποκτούν όλο και περισσότερους φανατικούς ακολούθους. Από τις πιο ανέμελες και ερασιτεχνικές μέχρι τις πιο εξειδικευμένες και επαγγελματικές, αυτές οι διαδικτυακές εκπομπές, πέραν του ότι πλαταίνουν τρομερά την δεξαμενή των απόψεων που εκφράζονται δημόσια, ταιριάζουν πολύ και με τον σύγχρονο τρόπο ζωής. 

Αφουγκραζόμενο αυτές της εξελίξεις το Φεστιβάλ γίνεται ένα από το τα πρώτα του είδους παγκοσμίως, μετά τα φεστιβάλ της Τραϊμπέκα και του Οστιν, που εξερευνά τον συναρπαστικό κόσμο των podcast, επιχειρώντας να ανακαλύψει «εκείνα που προκαλούν τα όρια της τέχνης, που μιλούν στον ρυθμό του σινεμά, με υλικά τη φωνή, τον λόγο και την μουσική». Οπως επίσης ανακοίνωσε το φεστιβάλ, η συγκεκριμένη ενασχόληση θα είναι πολύπλευρη, ξεκινώντας από μια σειρά διαδικτυακών εργαστηρίων και masterclass τον Μάρτιο, απευθυνόμενα σε ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τα podcast.

Εποχή podcast στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης-1

Μετά την ολοκλήρωση των εργαστηρίων, το Φεστιβάλ θα απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε δημιουργούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό να καταθέσουν τις δικές τους δουλειές. Οι καλύτερες από αυτές θα επιλεγούν και θα παρουσιαστούν στο κοινό το καλοκαίρι μέσα από τα ψηφιακά κανάλια της διοργάνωσης. Από εκεί και έπειτα, «αναπάντεχα» podcast θα δημιουργήσει και το ίδιο το 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, σχετικά με θέματα, ανθρώπους και στιγμές του, λειτουργώντας συμπληρωματικά με το πρόγραμμά του 24 Ιουνίου με 4 Ιουλίου. Στον «πυρετό» των podcast τέλος θα μπουν και τα παιδιά, δημιουργώντας τις δικές τους ηχογραφήσει μέσα από μια διαδικασία παιχνιδιού.

Ταυτόχρονα με τις ανακοινώσεις για το νέο τμήμα, το Φεστιβάλ ανακοίνωσε και την φετινή υβριδική του σύνθεση, η οποία θα πραγματοποιηθεί τόσο διαδικτυακά όσο και στους φυσικούς του χώρους αν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Αυτή περιλαμβάνει ένα πρώτο αφιέρωμα που θα προβληθεί online 4-14 Μαρτίου καθώς και τον κύριο κορμό, όπως αναφέραμε παραπάνω, από τις 24 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου 2021.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News