LIFE & ARTS

Τι θα δούμε στον τηλεοπτικό «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»

Τι θα δούμε στον τηλεοπτικό «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»

Το πιο πολυαναμενόμενο, δίχως καμία συζήτηση, τηλεοπτικό πρότζεκτ που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα σκαριά παγκοσμίως, είναι η μεταφορά του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» στην μικρή οθόνη, για λογαριασμό του Amazon Prime. Για να μας κάνει ακόμα πιο ανυπόμονους, η ιστοσελίδα theonering.net, η οποία βγάζει εδώ και χρόνια θέματα και ρεπορτάζ πάνω στο σύμπαν της Μέσης Γης, δημοσίευσε μόλις εχθές την επίσημη σύνοψη της σειράς, η οποία έχει ήδη ανακοινωθεί πως θα διαρκέσει πέντε κύκλους και αποτελεί την ακριβότερη τηλεοπτική παραγωγή που έχει πραγματοποίησει ποτέ η συγκεκριμένη διαδικτυακή πλατφόρμα.

Εκεί λοιπόν διαβάζουμε (σε δική μας μετάφραση): «Η επικείμενη σειρά του στούντιο της Amazon, φέρνει για πρώτη φορά στην οθόνη του ηρωικούς θρύλους της τραγουδισμένης Δεύτερης Εποχής της Μέσης Γης. Αυτό το επικό δράμα τοποθετείται χιλιάδες χρόνια πριν από τα γεγονότα του «Χόμπιτ» και του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» του Τόλκιν, και θα στείλει τους θεατές πίσω σε μια εποχή στην οποία μεγάλες δυνάμεις σφυρηλατήθηκαν, βασίλεια ανήλθαν στη δόξα και κατέπεσαν, απροσδόκητοι ήρωες δοκιμάστηκαν, η ελπίδα κρεμόταν από την λεπτότερη κλωστή και το μεγαλύτερο κακό που γέννησε η πένα του Τόλκιν απείλησε να σκεπάσει όλον τον κόσμο με σκοτεινιά. Ξεκινώντας από μια περίοδο σχετικής ειρήνης, η σειρά ακολουθεί μια ομάδα χαρακτήρων, γνώριμων αλλά και καινούριων, καθώς εκείνοι αντιμετωπίζουν το φοβερό ξύπνημα του κακού στη Μέση Γη. Από τα πιο σκοτεινά βάθη των Ομιχλιασμένων Βουνών, ως τα μαγευτικά δάση της ξωτικό-πρωτεύουσας του Λίντον, το απίθανο νησιωτικό βασίλειο του Νούμενορ και τις πιο μακρινές γωνιές του χάρτη, αυτά τα βασίλεια και οι χαρακτήρες θα δημιουργήσουν μια κληρονομιά που θα ζήσει πολύ αφού θα έχουν εξαφανιστεί».

Προφανώς όλα τα παραπάνω ακούγονται πολύ συναρπαστικά όσο και… ασαφή. Τουλάχιστον όχι στους πολύ μυημένους στο σύμπαν του Τόλκιν, αφού είναι φανερό πως η σειρά θα αντλήσει έμπνευση από βιβλία όπως το «Σιλμαρίλιον», τις «Ατελείωτες Ιστορίες» και τα «Παιδιά του Χούριν», που αναφέρονται στις δύο πρώτες Εποχές της Μέσης Γης. Οσο για τους «γνώριμους ήρωες», αυτοί πιθανότατα θα είναι κάποια από τα ξωτικά που γνωρίσαμε στον «Αρχοντα» και ως αθάνατα, ζουν από τότε. Απέναντί τους θα βρουν τον «μεγαλύτερο κακό που γέννησε η πένα του Τόλκιν», δηλαδή τον τρομερό Μόργκοθ, έναν σκοτεινό θεό, του οποίου ο γνωστός μας Σάουρον υπήρξε απλώς… υπηρέτης. Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, τα γυρίσματα του πιλότου της σειράς έχουν ολοκληρωθεί και πλέον αυτός βρίσκεται στο τελικό στάδιο παραγωγής. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News