Life & Arts Τρίτη 12/01/2021, 10:25
LIFE & ARTS

Ο Σερ Σάιμον Ρατλ φεύγει για Μόναχο

Ο Σερ Σάιμον Ρατλ φεύγει για Μόναχο

Αποχωρεί ο διεθνούς φήμης μαέστρος Σερ Σάιμον Ρατλ από την Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου London Symphony Orchestra, LSO) το 2023 και αναλαμβάνει τη διεύθυνση της Συμφωνικής Ορχήστρας της Βαυβαρικής Ραδιοφωνίας (Bavarian Radio Symphony Orchestra, BRSO) του Μονάχου για «προσωπικούς λόγους».

Ο γνωστός Βρετανός αρχιμουσικός είναι στο τιμόνι της LSO από το 2018 και όπως ανακοινώθηκε χθες από την ορχήστρα θα του αποδοθεί η τιμητική θέση του δια βίου επίτιμου διευθυντή της ορχήστρας, θέση που κατείχε πιο πριν ο Αντρέ Πρεβίν μέχρι το θάνατο του.

«Οι λόγοι που με οδήγησαν να δεχτώ τη θέση του Αρχιμουσικού στο Μόναχο είναι προσωπικοί και έτσι θα μπορέσω να διαχειριστώ καλύτερα την ισορροπία ανάμεσα στη δουλειά μου και στο να είμαι κοντά στο σπίτι μου και στα παιδιά μου με έναν ουσιαστικό τρόπο», δήλωσε ο μαέστρος, ο οποίος έχει το σπίτι του στο Βερολίνο και τα τελευταία χρόνια μοίραζε το χρόνο του ανάμεσα στις δύο πρωτεύουσες.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Σερ Σάιμον για τη μεγάλη και συνεχιζόμενη προσφορά του στην Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου. Η θέληση του Σάιμον να σηκώσει τα μανίκια και να υπερασπιστεί την κλασική μουσική και τη μουσική εκπαίδευση στο Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να έχει μεγάλη σημασία για εμάς και για τις επόμενες γενιές», είπαν από την πλευρά τους ο πρόεδρος της LSO, Ντέβιντ Άλμπερμαν και η διευθύντρια Κάθριν Μακντάουελ.

Ο Σερ Σάιμον Ρατλ ανέλαβε τη θέση του αρχιμουσικού της Συμφωνικής Ορχήστρας του Λονδίνου το 2015 και ξεκίνησε να διευθύνει από τη σεζόν 2017-18. Είχε συνδέσει το όνομα του με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Βερολίνου, όπου κατείχε τη θέση του αρχιμουσικού για μια δεκαετία. Όταν ανέβηκε στο πόντιουμ του Barbican Center στο Λονδίνο, η ορχήστρα ανακοίνωσε την κατασκευή ενός νέου σύγχρονου συναυλιακού χώρου κόστους 288 εκατομμυρίων λιρών. Τα σχέδια του χώρου ανακοινώθηκαν το 2019 αλλά η πανδημία ήταν ένας από τους παράγοντες που φρέναρε τη χρηματοδότηση του φιλόδοξου έργου. 

Με πληροφορίες από την London Symphony Orchestra, The Guardian

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News