Life & Arts Παρασκευή 2/06/2023, 07:55
LIFE & ARTS

14χρονος τελείωσε το λύκειο και το πανεπιστήμιο σε 3 χρόνια- Πώς τον βοήθησαν τα βιντεοπαιχνίδια; 

14χρονος τελείωσε το λύκειο και το πανεπιστήμιο σε 3 χρόνια- Πώς τον βοήθησαν τα βιντεοπαιχνίδια; 

Όπως πολλοί άλλοι απόφοιτοι πανεπιστημίου αυτόν τον Μάιο, ο Mike Wimmer από τις ΗΠΑ, έβαλε την τήβεννο, ανέβηκε στη σκηνή και έλαβε το πτυχίο του. Σε αντίθεση με τους άλλους πτυχιούχους όμως, ο Wimmer είναι 14 ετών.

Ο έφηβος είναι μέλος της Mensa και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Καρολίνας με πτυχίο στην επιστήμη των υπολογιστών. Παράλληλα με τις σπουδές του, διηύθυνε δύο εταιρείες τεχνολογίας και ίδρυσε μια ακόμη, μερικές φορές βοηθούσε τον στρατό των ΗΠΑ με την τεχνογνωσία του στην τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση και συνεργάζεται με το Atlantic Lionshare, έναν οργανισμό με έδρα τις Βερμούδες που στοχεύει στην προστασία των υποβρύχιων οικοσυστημάτων. 

Αν η ζωή του Wimmer ακούγεται πολυάσχολη, είναι επειδή όντως είναι. 

Αλλά όπως κάθε έφηβος, η καθημερινή του ρουτίνα περιλαμβάνει αρκετά από αυτό που αποκαλεί «η ώρα του παιδιού» – να παίζει παιχνίδια προσομοίωσης αγώνων αυτοκινήτου με φίλους, να κολυμπάει, να παίζει μπάσκετ ή να φτιάχνει Lego.

«Οι άνθρωποι σκέφτονται, ‘Ω, δεν είχες παιδική ηλικία. Δεν έκανες XYZ’. Και αυτό δεν είναι αλήθεια», λέει ο Wimmer στο CNBC Make It. «Έκανα ό,τι έκανε ένας κανονικός μαθητής γυμνασίου. Είμαι ακόμα παιδί».

Κάποιοι μπορεί να βλέπουν τα βιντεοπαιχνίδια και το μπάσκετ ως περισπασμούς στην εργασία. Ο Wimmer το βλέπει διαφορετικά, λέγοντας ότι τα χόμπι του βοηθούν περισσότερο την παραγωγικότητά του από οτιδήποτε άλλο. Δείτε γιατί:

Για να παραμένει κοινωνικός 

Όταν η νοημοσύνη του Wimmer μετρήθηκε πριν ξεκινήσει την προσχολική ηλικία, ο παιδοψυχολόγος είπε στους γονείς του ότι είχε φτάσει στο μέγιστο την κλίμακα IQ του. Από τότε, βρίσκεται σε έναν γρήγορο δρόμο πνευματικής ανάπτυξης, «πηδώντας» τάξεις και ολοκληρώνοντας προγράμματα σπουδών διάρκειας ενός έτους σε μήνες.

Αυτό σημαίνει ότι συνήθως είναι «το νεότερο άτομο στο δωμάτιο», λέει, και οι γονείς του δεν ήθελαν ποτέ να είναι μόνος.

«Πρόκειται για το μόνο πράγμα που με έχουν πιέσει να κάνω οι γονείς μου», λέει ο Wimmer. «Να είμαι ακόμα παιδί».

Παίζοντας βιντεοπαιχνίδια ή συζητώντας για αγώνες αυτοκινήτων με τους φίλους του, ο Wimmer παραμένει προσγειωμένος στο γεγονός ότι είναι ακόμα 14 ετών, σημειώνει.

Τα χόμπι είναι μια αέναη υπενθύμιση ότι έχει μια γεμάτη ζωή εκτός των ακαδημαϊκών και επαγγελματικών του επιτευγμάτων – ειδικά επειδή οι φιλίες και οι κοινωνικές συναναστροφές είναι απαραίτητα συστατικά για την ευτυχία, δείχνει η έρευνα.

Οι γονείς του τον ενθάρρυναν επίσης να βάλει τον εαυτό του σε ελεγχόμενες κοινωνικές καταστάσεις ξεκινώντας από την ηλικία των 3 ετών, από χειραψία με τον καπετάνιο ενός κρουαζιερόπλοιου μέχρι το να παραγγείλει το δικό του γεύμα σε ένα εστιατόριο.

«Γι’ αυτό είναι τόσο κοινωνικός σήμερα», υπογραμμίζει η μαμά του.

Για να καθαρίσει τελείως το μυαλό του

Ο Wimmer και οι φίλοι του λατρεύουν τα παιχνίδια προσομοίωσης αγώνων αυτοκινήτου και τα παίζει συχνά στα διαλείμματα εργασίας. Κατέχει «άδεια Κατηγορίας Α» σε ένα διαδικτυακό παιχνίδι που ονομάζεται iRacing, λέει – τη δεύτερη υψηλότερη κατάταξη του παιχνιδιού.

«Για να είσαι καλός, πρέπει να ξεχάσεις όλα τα άλλα και να επικεντρωθείς πλήρως σε αυτό», προσθέτει ο Wimmer. «Αν έχω ασχοληθεί με κάποια εργασία ή με οτιδήποτε άλλο, μπορώ απλώς να πάω εκεί και να καθαρίσω εντελώς το μυαλό μου».

Η ενασχόληση με δημιουργικές δραστηριότητες μπορεί να σας βοηθήσει να ανακάμψετε από τον φόρτο εργασίας σας και να αποδώσετε σε υψηλότερο επίπεδο, σύμφωνα με μια μελέτη του 2014 στο Journal of Occupational and Organizational Psychology. Επιπλέον, μία διέξοδος για αναψυχή βοηθάει προς τη μεγαλύτερη επαγγελματική δέσμευση στην εργασία, ανακάλυψαν ερευνητές το 2011.

Με άλλα λόγια, μια περιστασιακή απόσπαση της προσοχής μπορεί να είναι χρήσιμη για την παραγωγικότητα. Υπενθυμίζει επίσης στον Wimmer ότι η δουλειά πρέπει να είναι διασκεδαστική, υπογραμμίζει.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Σκέψου σαν πλούσιος: Οι 16 διαφορές στον τρόπο που σκέφτονται σε σχέση με όλους τους άλλους

Karoshi: 745.000 άτομα πεθαίνουν από πολλή δουλειά – Τα 10 σημάδια ότι κινδυνεύετε

Η έρευνα 85 ετών του Ηarvard κατέληξε: Έτσι θα γίνουμε πιο ευτυχισμένοι

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News