Life & Arts Παρασκευή 31/03/2023, 07:21
LIFE & ARTS

Αυτή η χώρα δίνει στους φοιτητές μια εβδομάδα χωρίς μαθήματα για να «ερωτευτούν»

Αυτή η χώρα δίνει στους φοιτητές μια εβδομάδα χωρίς μαθήματα για να «ερωτευτούν»

Εννέα επαγγελματικά κολέγια στην Κίνα, ενθαρρύνουν τους φοιτητές τους, να βρουν την αγάπη, κατά τη διάρκεια μιας παύσης των μαθημάτων, τον Απρίλιο. 

Τα κολέγια θα παραμείνουν κλειστά στις 1-7 Απριλίου και ανέθεσαν στους φοιτητές να διασκεδάσουν.

«Το κολέγιο εφαρμόζει το σύστημα των ανοιξιάτικων διακοπών με την ελπίδα ότι οι μαθητές μπορούν να μάθουν να αγαπούν τη φύση, να αγαπούν τη ζωή και να απολαμβάνουν την αγάπη», δήλωσε ο Liang Guohui, αναπληρωτής κοσμήτορας του Mianyang Aviation Vocational College.

«Βγείτε έξω από την πανεπιστημιούπολη, ελάτε σε επαφή με τη φύση και με την καρδιά σας νιώστε την ομορφιά της άνοιξης», ανέφερε το κολέγιο στην ανακοίνωσή του, σύμφωνα με το Business Insider.

Τα κολέγια που συμμετέχουν είναι όλα επαγγελματικές σχολές για θέσεις εργασίας στον κλάδο των αερομεταφορών, όπως πιλότοι, αεροσυνοδοί, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και προσωπικό ασφαλείας αεροδρομίου.

Η άδεια μίας εβδομάδας την άνοιξη, έχει ξεκινήσει από το 2019, ωστόσο το φετινό θέμα, «απόλαυσε τα άνθη, πήγαινε να ερωτευτείς», δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον ρομαντισμό.

Η ανακοίνωση έρχεται εν μέσω μιας προσπάθειας της Κίνας να ενισχύσει ποσοστά γεννήσεων και γάμου, τα οποία μειώνονται με ταχείς ρυθμούς. Τοπικές εταιρείες, επαρχίες και δήμοι πειραματίζονται με διάφορους τρόπους για να κάνουν τους ανθρώπους να δεσμευτούν, όπως η προσφορά 30 ημερών «άδειας γάμου» ή η έναρξη εκστρατειών, ζητώντας από γυναίκες της πόλης να βγουν ραντεβού με εργένηδες της υπαίθρου, που είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία.

Πρέπει ωστόσο να σημειωθεί πως το πρόγραμμα των μαθημάτων δεν θα πάει πίσω, λόγω της εβδομάδας διακοπών. Αντιθέτως, τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν κανονικά, απλώς τα Σαββατοκύριακα. 

Στόχος των κολεγίων, είναι να δώσουν σε φοιτητές και καθηγητές έναν «συγκεντρωμένο» χρόνο για ξεκούραση.

Πρόκειται για μια κοινή πρακτική στην Κίνα, όπου ορισμένες εταιρείες δίνουν στους υπαλλήλους περισσότερες άδειες, έτσι ώστε να ταξιδέψουν με τις οικογένειές τους. Οι εργαζόμενοι, με τη σειρά τους, αναπληρώνουν τις ημέρες που πέρασαν εκτός γραφείου πηγαίνοντας στη δουλειά τους τα Σαββατοκύριακα.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Το όνειρο της σύνταξης: Ποιοι ζουν περισσότερα χρόνια υγιείς – Η θέση της Ελλάδας

(i∂+m)Φ=0: Είναι όντως αυτή η φόρμουλα της αγάπης;

«Ο έρωτας είναι τυφλός»: Πέντε χαρακτηριστικά πιο σημαντικά από την εμφάνιση

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS