LIFE & ARTS

Η σκηνή του Gagarin «ζεσταίνεται» ξανά με Nightstalker

Η σκηνή του Gagarin «ζεσταίνεται» ξανά με Nightstalker

Ένα από τα πράγματα που μας έχουν λείψει περισσότερο αυτόν τον παράξενο, από πολλές πλευρές καταθλιπτικό, χειμώνα, είναι οι συναυλίες. Ωραίες βέβαια και οι καλοκαιρινές ζωντανές εμφανίσεις -και αυτές φέτος ήταν προφανώς πετσοκομμένες- ωστόσο τίποτα δεν συγκρίνεται με την ένταση και την ατμόσφαιρα ενός «κλειστού» λάιβ, ειδικά όταν αυτό συμβαίνει σε χώρο που πληρεί τις προϋποθέσεις με καλό ήχο και ακουστική, ώστε να απολαμβάνουμε τους αγαπημένους μας καλλιτέχνες. Μια τέτοια σκηνή είναι αυτή του Gagarin 205, η οποία, όπως και οι υπόλοιπες, παραμένει προς το παρόν σιωπηλή και άδεια. Και αν ο δεύτερος χαρακτηρισμός δεν προβλέπεται να αρθεί σύντομα, αυτό δεν ισχύει και για τον πρώτο. Οι Nightstalker άλλωστε μόνο σιωπηλοί δεν είναι.

Το ελληνικό χαρντ ροκ συγκρότημα με την παρουσία τριών δεκαετιών δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Οι φίλοι του είναι πολυάριθμοι και πάντα έτοιμοι να «χτυπηθούν» ή να λικνιστούν στο ρυθμό των σκληρών μελωδιών του. Αυτή τη φορά θα χρειαστεί να το κάνουν από το σπίτι παρακολουθώντας την συναυλία στο Gagarin οnline, από το κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση στο Youtube. Το διαδικτυακό ραντεβού έχει οριστεί για τις 9 μ.μ. την προσεχή Κυριακή, δίχως να υπάρχει αντίτιμο ή χρονικός περιορισμός για την παρακολούθηση.

Η σκηνή του Gagarin «ζεσταίνεται» ξανά με Nightstalker-1
Φωτ.: Πηνελόπη Γερασίμου

 

Το συγκεκριμένο κινηματογραφημένο λάιβ αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης πρωτοβουλίας που εγκαινιάζει το δραστήριο -και εν μέσω πανδημίας- Ιδρυμα, προκειμένου να στηρίξει την ανεξάρτητη ελληνική μουσική σκηνή. Οπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: «η κίνηση βρίσκεται δίπλα στους καλλιτέχνες αλλά και σε όλους όσους αποτελούν μέρος της μουσικής σκηνής -τεχνικούς, φωτιστές και επαγγελματίες, χωρίς τους οποίους δεν θα έφτανε σε εμάς ποτέ η μουσική που μας έχει (δια)μορφώσει».

Οπως είπαμε, τα επικά ριφ και ο ηλεκτρισμός των Nightstalker θα είναι μόνο το πρώτο πιάτο όσων ακολουθήσουν, με περισσότερες διαδικτυακές συναυλίες να έρχονται απευθείας από αγαπημένες σκηνές σαν το Gagarin ή το ιστορικό ΑΝ. Η ανεξάρτητη ελληνική μουσική παραγωγή, με την εφευρετικότητα και τον δυναμισμό που έχει επιδείξει (και) τα τελευταία χρόνια, είναι σημαντικό να επιβιώσει και από αυτή την κρίση. Οχι για να μας θυμίσει τι είναι αυτό που τώρα χάνουμε, αλλά όσα με λαχτάρα θα ξαναδούμε σύντομα.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News