Κοινωνία Τετάρτη 2/12/2020, 09:35
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Μ. Δερμιτζάκης: Με 2.000 κρούσματα δεν ανοίγει η αγορά τις γιορτές

Μ. Δερμιτζάκης: Με 2.000 κρούσματα δεν ανοίγει η αγορά τις γιορτές

Αν τα κρούσματα είναι σταθερά γύρω στα 2.000 δεν μπορούμε να μιλάμε για άνοιγμα της αγοράς τις γιορτές, τόνισε ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης. Με τόσο υψηλά επίπεδα κρουσμάτων δεν πρόκειται να υπάρξει μαζικό και ταυτόχρονο άνοιγμα της αγοράς, σημείωσε και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. 

Ο κ. Δερμιτζάκης παραδέχθηκε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ότι δεν περίμενε το χθεσινό αριθμό των κρουσμάτων κοντά στα 2.200, καθώς υπήρχε μία καθοδική πορεία τις προηγούμενες ημέρες. Τόνισε, πάντως, ότι ενδεχομένως να πρόκειται για στατιστική ανωμαλία, καθώς τη Δευτέρα είχαν γίνει πολύ λίγα τεστ (7.000 έναντι 30.000 την Τρίτη).

Με σταθερά 2.000 κρούσματα δεν μπορεί να ανοίξει η αγορά τις γιορτές, ξεκαθάρισε ο κ. Δερμιτζάκης, σημειώνοντας ότι τα πράγματα αλλάζουν εάν τα κρούσματα διαμορφώνονται κοντά στα 1.500, γιατί αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μία τάση μείωσης. «Αν δούμε από 1.800 και κάτω, ακολουθεί την πορεία που ξέραμε. Αν δούμε πάλι πάνω από 2.000 θα ανησυχήσω περισσότερο», είπε ο καθηγητής.

Σχετικά με τον αριθμό των θανάτων και των διασωληνωμένων, είπε ότι θα πάρει χρόνο μέχρι να αρχίσουν να μειώνονται, αν και ήδη παρατηρείται μικρή πτώση στους διασωληνωμένους.

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News