Green Economy Σάββατο 2/01/2021, 17:57
GREEN ECONOMY

Tesla: Mία ανάσα από τον στόχο του μισού εκατομμυρίου

Υπερήφανος στο Twitter o Ίλον Μασκ

Tesla: Mία ανάσα από τον στόχο του μισού εκατομμυρίου

Μία ανάσα από τον στόχο του μισού εκατομμυρίου έφθασε ο αριθμός των οχημάτων που παρέδωσε η Tesla κατά τη διάρκεια του 2020, κάνοντας τον ιδρυτή και επικεφαλής της αυτοκινητοβιομηχανίας, Ίλον Μασκ, να εκφράσει την υπερηφάνειά του στο Twitter.

Συνολικά, το προηγούμενο έτος, η Tesla διέθεσε 499.550 οχήματα, αριθμός σαφώς καλύτερος σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street, οι οποίοι ανέμεναν 481.261 οχήματα.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Model S/X 57.039 παραδόσεις
  • Model 3/Υ 442.511 παραδόσεις
  • Σύνολο παραδόσεων 499.550 

 

  • Model S/X 54.805 παραγωγή
  • Model 3/Y 454.932 παραγωγή
  • Σύνολο παραγωγής 509.737

Ωστόσο, οι παραδόσεις του 2020 ήταν κατά 450 οχήματα λιγότερες σε σχέση με τον στόχο των 500.000 που είχε θέσει ο ίδιος ο Μασκ.

Αυτή η μικρή απόκλιση, ωστόσο, δεν τον απέτρεψε από το να εκφράσει την υπερηφάνειά του στο Twitter. «Είμαι τόσο περήφανος για την ομάδα της Tesla, η οποία κατάφερε αυτό το σημαντικό ορόσημο. Στις αρχές της Tesla, νόμιζα ότι είχαμε μόλις 10% πιθανότητα να επιβιώσουμε». 

Πώς έφθασε στην επίδοση – ρεκόρ

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα υψηλά επίπεδα παραγωγής και πωλήσεων αποδίδονται στην ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα, ένας τομέας στον οποίο η Tesla θεωρείται πρωτοπόρος. 

Μάλιστα, σημαντική ώθηση έλαβαν κι από το νέο εργοστάσιο παραγωγής στη Σαγκάη της Κίνας, το μοναδικό το οποίο βρίσκεται εν λειτουργία εκτός αμερικανικού εδάφους. 

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι η μετοχή της Tesla στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, κατά τη διάρκεια των προηγούμενων 12 μηνών, έκανε ένα εντυπωσιακό άλμα της τάξης του 700%. 

Το τελευταίο διάστημα, πάντως, ο διεθνής ανταγωνισμός έχει αρχίσει να εντείνεται, ιδίως στις αγορές της Ευρώπης και της Ασίας, όπου παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν ήδη διπλασιάσει τις επενδύσεις στον πολλά υποσχόμενο κλάδο της ηλεκτροκίνησης.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News