Green Economy Δευτέρα 2/01/2023, 08:22
ΒΙΝΤΕΟ

Το CNBC στη Ρεβυθούσα: Ο αφανής ήρωας της ενεργειακής κρίσης

Το CNBC στη Ρεβυθούσα: Ο αφανής ήρωας της ενεργειακής κρίσης

«Το ελληνικό νησί που βοηθά την Ευρώπη να αποφύγει μια ενεργειακή κρίση», είναι ο τρόπος με τον οποίο περιγράφει το CNBC τη Ρεβυθούσα, το μοναδικό terminal LNG στην Ελλάδα που παραλαμβάνει, αποθηκεύει και μετατρέπει το υγροοποιημένο φυσικό αέριο ξανά σε αέριο, όπως σημειώνει.

Το ρεπορτάζ αναφέρεται στη Ρεβυθούσα σαν τον «αφανή ήρωα» της ευρωπαϊκής ενεργειακής κρίσης.

Όπως σημειώνει το CNBC, καθώς η Ευρώπη έσπευσε να ενισχύσει τα ενεργειακά της αποθέματα στον απόηχο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, φαίνεται ότι απέτρεψε το χειρότερο σενάριο για αυτό τον χειμώνα. Και το πέτυχε σε μεγάλο βαθμό χάρη στο LNG. 

Για χρόνια, η Ευρώπη εξαρτιόταν σε μεγάλο βαθμό από το φυσικό αέριο που έστελνε η Ρωσία μέσω αγωγών. Αλλά μετά τον πόλεμο, η Ευρώπη δεν μπορούσε πλέον να υπολογίζει σε αυτές τις ροές φυσικού αερίου, με αποτέλεσμα να στραφεί επιθετικά στο LNG, που προέρχεται σε μεγάλο βαθμό από τις ΗΠΑ, το Κατάρ, την Αυστραλία και την Αλγερία.

Η Ευρώπη έχει γεμίσει τις αποθήκες φυσικού αερίου στο 95%, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορέσει να βγάλει αυτόν τον χειμώνα. Αλλά ο επόμενος χειμώνας είναι μια διαφορετική υπόθεση, σημειώνει το CNBC.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης:

Handelsblatt: Η ΝΑ Ευρώπη ελπίζει στο LNG της Ρεβυθούσας

Στις χώρες με τη μεγαλύτερη αύξηση εισαγωγών LNG η Ελλάδα

H Eλλάδα βασική πύλη εισόδου για το φυσικό αέριο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News