Green Economy Τετάρτη 28/12/2022, 20:19
GREEN ECONOMY

Το πετρέλαιο πέφτει από το υψηλό 3 εβδομάδων μετά την πτώση της Wall Street

Το πετρέλαιο πέφτει από το υψηλό 3 εβδομάδων μετά την πτώση της Wall Street

Το πετρέλαιο ακολουθεί πτωτική πορεία, καθώς το δολάριο ανεβαίνει και οι αγορές μετοχών διέγραψαν τα κέρδη, επηρεασμένες από τις ευρύτερες διακυμάνσεις της αγοράς εν μέσω ισχνής ρευστότητας.

Το αργό διαπραγματευόταν κοντά στα 78 δολάρια το βαρέλι, αφού έκλεισε σε υψηλό τριών εβδομάδων νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Τα κέρδη οδηγήθηκαν από την αποφασιστικότητα της Κίνας να συνεχίσει τη χαλάρωση των περιορισμών, ακόμη και όταν οι μολύνσεις του Covid εκεί εκτοξεύονται. Η μεταβλητότητα αυξήθηκε επίσης μετά τη δήλωση του Κρεμλίνου αυτή την εβδομάδα ότι θα απαγορεύσει τις εξαγωγές ρωσικού αργού πετρελαίου και των παραγώγων του στα κράτη που τηρούν ένα ανώτατο όριο τιμών.

«Οι προοπτικές παραμένουν εξαιρετικά αβέβαιες για την αγορά πετρελαίου», δήλωσε ο Craig Erlam, ανώτερος αναλυτής της αγοράς στην Oanda. Η επιτυχία της Κίνας και η άρση των περιορισμών θα μπορούσε να είναι το κλειδί για την ανάκαμψη, αλλά θα χρειαστεί χρόνος για να κατανοηθούν οι επιπτώσεις στη ζήτηση πετρελαίου, είπε. 

Το πετρέλαιο πέφτει από το υψηλό 3 εβδομάδων μετά την πτώση της Wall Street-1

Το αργό εξακολουθεί να έχει μια μέτρια άνοδο το 2022, μετά από ένα ασταθές έτος που είδε τις τιμές να αυξάνονται μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και στη συνέχεια να υποχωρούν σταδιακά, καθώς αυξάνονταν οι φόβοι για παγκόσμια επιβράδυνση. Η ταχεία απεμπλοκή της Κίνας από την αυστηρή πολιτική Covid Zero και το επακόλουθο κύμα κρουσμάτων ιού έχουν πλήξει μια αγορά που είναι επιρρεπής σε απότομες διακυμάνσεις λόγω έλλειψης ρευστότητας.

Το WTI για παράδοση Φεβρουαρίου υποχώρησε κατά 2,1% στα 77,89 δολάρια το βαρέλι στις 12:07 ώρα Νέας Υόρκης, μετά από άνοδο έως και 0,5% νωρίτερα, ενώ το Brent για διακανονισμό Φεβρουαρίου διολίσθησε κατά 2,3% στα 82,38 δολάρια το βαρέλι.

moneyreview.gr με πληροφορίες από bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News