Green Economy Τρίτη 29/11/2022, 13:33
GREEN ECONOMY

Φυσικό αέριο: Πέφτει η θερμοκρασία ανεβαίνουν οι τιμές 

Φυσικό αέριο: Πέφτει η θερμοκρασία ανεβαίνουν οι τιμές 

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του φυσικού αερίου στα Χρηματιστήρια Ενέργειας σε Ολλανδία και Βρετανία, καθώς η πτώση της θερμοκρασίας στην Ευρώπη έχει αυξήσει τη ζήτηση το τελευταίο διάστημα. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέγει η Refinitiv Eikon, τα συμβόλαια μηνός στην αγορά της Ολλανδίας καταγράφουν άνοδο 5,50 ευρώ στα 128,50 ευρώ/MWh. Παρόμοια είναι και η άνοδος για τις τιμές σποτ στα συμβόλαια επόμενης ημέρας κατά 5,75 ευρώ, στα 131, 25 ευρώ/MWh

Στη Βρετανία τα συμβόλαια της ίδιας ημέρας αυξάνονται κατά 30 πένες στις 315 πένες/therm, ενώ της επόμενης ημέρας σημειώνουν άνοδο κατά 34,5 πένες στις 314,50 πένες/therm.

Σύμφωνα με τους παράγοντες της αγοράς ενέργειας, οι τιμές στο Χρηματιστήριο Ενέργειας της Ολλανδίας πήραν ώθηση πέραν των χαμηλών θερμοκρασιών και από τις αποθηκευμένες προμήθειες που έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν οι κυβερνήσεις. 

Από τη μεριά της, η Gas Infrastructure Europe αναφέρει ότι οι αποθηκευμένες προμήθειες στην Ευρώπη έχουν διαμορφωθεί στο 93,9% της πληρότητάς τους, από 95,6% στις 13 Νοεμβρίου. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Φυσικό αέριο: Το πλαφόν στην τιμή παραμένει αγκάθι στην Ε.Ε.

Νέο μπρα ντε φερ για το φυσικό αέριο στις Βρυξέλλες – Η θέση της Ελλάδας

E.E.: Έμμεσο σήμα για μείωση της ζήτησης το πλαφόν στις τιμές φυσικού αερίου

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News