Green Economy Τρίτη 29/11/2022, 12:36
GREEN ECONOMY

Γερμανία: Συμφωνία 15 ετών με το Κατάρ για εισαγωγή φυσικού αερίου 

Γερμανία: Συμφωνία 15 ετών με το Κατάρ για εισαγωγή φυσικού αερίου 

Συμφωνία με το Κατάρ σύναψε η Γερμανία για την προμήθεια φυσικού αερίου για 15 έτη, αρχής γενομένης από το 2026. Η συμφωνία της Qatar Energy με την αμερικανική ConocoPhillips προβλέπει την προμήθεια με 2 εκατ. τόνους υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης, το οποίο θα μεταφέρεται από το Ρας Λαφάν στο Κατάρ, στον τερματικό σταθμό Brunsbuettel στα βόρεια της Γερμανίας. 

Να σημειωθεί ότι η συμφωνία αυτή είναι η πρώτη που αφορά προμήθεια ευρωπαϊκής χώρας από το Βόρειο Πεδίο του Κατάρ, το οποίο αποτελεί μέρος του μεγαλύτερου πεδίου στον κόσμο με κοιτάσματα LNG και το οποίο το Κατάρ μοιράζεται με το Ιράν. 

Η συμφωνία αυτή έρχεται λίγες μόλις ημέρες αφότου η QatarEnergy υπέγραψε συμφωνία με την κινεζική Sinopec για την παροχή φυσικού αερίου διάρκειας 27 ετών. 

Την ικανοποίησή του για τη συμφωνία εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Ρόμπερτ Χάμπεκ. Σε ερώτηση δημοσιογράφου σε μια επιχειρηματική σύνοδο στο Βερολίνο απάντησε ότι τα 15 χρόνια είναι υπέροχα. «Δεν θα είχα πρόβλημα για συμβόλαια 20 ή και περισσότερων χρόνων», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Ιταλία: Φόρος 50% στα υπερκέρδη των ενεργειακών εταιρειών το 2023

Trafigura: Καμία έλλειψη σε φυσικό αέριο φέτος ή του χρόνου

Ρωσία: Νέες απειλές για μείωση των ροών αερίου προς τη δυτική Ευρώπη

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News