Green Economy Παρασκευή 4/11/2022, 10:31
GREEN ECONOMY

Κώστας Σκρέκας: Ελλάδα και Βουλγαρία, παράγοντες ενεργειακής σταθερότητας στα Βαλκάνια

Κώστας Σκρέκας: Ελλάδα και Βουλγαρία, παράγοντες ενεργειακής σταθερότητας στα Βαλκάνια

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, παρέθεσε χθες, Πέμπτη 3 Νοεμβρίου, δείπνο εργασίας στον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Hristo Alexiev και τον Υπουργό Ενέργειας της Βουλγαρίας, Rosen Hristov.

Σε θερμό κλίμα, επιβεβαιώθηκε η διαχρονικά στενή και αποδοτική συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της ενέργειας. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας στον τομέα του φυσικού αερίου και σε θέματα αποθήκευσης αποθεμάτων φυσικού αερίου.

Επιπλέον, οι δύο πλευρές επισήμαναν τα πολλαπλά οφέλη της λειτουργίας του ελληνοβουλγαρικού Αγωγού Φυσικού Αερίου IGB για την ενεργειακή θωράκιση της Ελλάδας και της Βουλγαρίας ενώ συζητήθηκε η πιθανότητα επέκτασης της δυναμικότητας του Αγωγού.

Στο δείπνο παρευρέθηκαν, επίσης, η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου, o Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Εμπορίας, Κωνσταντίνος Ξιφαράς, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ, Maria Rita Galli, ο Πρέσβης της Βουλγαρίας στην Ελλάδα, Valedin Poriazov και υψηλόβαθμα στελέχη της Bulgargaz και της Bulgartransgaz.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News