Green Economy Κυριακή 9/10/2022, 13:17
GREEN ECONOMY

H Energean ξεκινά τις δοκιμές ροής στο κοίτασμα φυσικού αερίου Karish στο Ισραήλ

H Energean ξεκινά τις δοκιμές ροής στο κοίτασμα φυσικού αερίου Karish στο Ισραήλ

Η Energean ξεκίνησε την άντληση φυσικού αερίου στις πλωτές εγκαταστάσεις παραγωγής της στο υπεράκτιο κοίτασμα φυσικού αερίου Karish, ως μέρος των διαδικασιών δοκιμής αντίστροφης ροής που εγκρίθηκαν από την ισραηλινή κυβέρνηση, ανακοίνωσε την Κυριακή ο ενεργειακός όμιλος του Λονδίνου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η φάση δοκιμών είναι ένα σημαντικό βήμα στη διαδικασία θέσης σε λειτουργία της λεγόμενης εγκατάστασης FPSO Energean Power.

Η ανάπτυξη του κοιτάσματος Karish, περίπου 80 χλμ. (50 μίλια) δυτικά της ισραηλινής πόλης Χάιφα, έχει αυξήσει τις εντάσεις μεταξύ του Ισραήλ και του Λιβάνου στις παρατεταμένες διαμάχες για τα θαλάσσια σύνορά τους, με απειλές πολέμου από το κίνημα της Χεζμπολάχ που υποστηρίζεται από το Ιράν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες μεσολαβούν σε έμμεσες συνομιλίες για το θέμα από το 2020.

Την περασμένη εβδομάδα το Ισραήλ απέρριψε την αναθεώρηση ενός σχεδίου συμφωνίας για την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων των δύο χωρών σε μια κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων.

Η Energean δήλωσε ότι το πλωτό πλοίο αποθήκευσης και εκφόρτωσης παραγωγής της πρόκειται να ξεκινήσει την παραγωγή στο Karish το τρίτο τρίμηνο. Το Σάββατο ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντζ είπε ότι το Ισραήλ «πλησιάζει στην παραγωγή» στο εργοτάξιο.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Ισραήλ: Η Energean ανακάλυψε κοίτασμα φυσικού αερίου

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News