Green Economy Σάββατο 3/09/2022, 15:57
GREEN ECONOMY

Bruno Le Maire: Ο αγωγός των Πυρηναίων δεν αποτελεί προτεραιότητα

Bruno Le Maire: Ο αγωγός των Πυρηναίων δεν αποτελεί προτεραιότητα

Η Γαλλία θα πρέπει να επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση της βραχυπρόθεσμης ενεργειακής πρόκλησης που θέτει η επερχόμενη χειμερινή περίοδος, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire το Σάββατο όταν ρωτήθηκε για έναν πιθανό νέο αγωγό φυσικού αερίου μέσω των Πυρηναίων.

«Η βραχυπρόθεσμη πρόκληση είναι να έχουμε περισσότερο φυσικό αέριο, περισσότερο πετρέλαιο περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από άλλες χώρες εκτός από τη Ρωσία», είπε σε δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου στο επιχειρηματικό φόρουμ Ambrosetti στη βόρεια Ιταλία.

«Αυτό είναι ζήτημα μηνών, εβδομάδων, ημερών, δεν είμαι σίγουρος ότι ένας νέος αγωγός θα μπορούσε να μας βοηθήσει να περάσουμε τον χειμώνα», πρόσθεσε.

«Ας επικεντρωθούμε στις πολύ βραχυπρόθεσμες προκλήσεις», είπε, προσθέτοντας ότι η κοινή γνώμη θα μπορούσε να αμφισβητήσει μια επένδυση σε υποδομές ορυκτών καυσίμων, επειδή περιμένει μια επιτάχυνση στη μετάβαση στην πράσινη ενέργεια.

«Η ηλεκτρική ενέργεια και το υδρογόνο μου φαίνονται πιο ελπιδοφόρα από έναν νέο αγωγό φυσικού αερίου».

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Ενέργειας της Ισπανίας επέκρινε αυτή την εβδομάδα την απροθυμία της Γαλλίας να υποστηρίξει ένα έργο για την κατασκευή μιας τρίτης σύνδεσης φυσικού αερίου μεταξύ των δύο χωρών για τη μείωση της εξάρτησης της Ευρώπης από το ρωσικό αέριο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Διαβάστε επίσης:

Τζεντιλόνι: Η συμφωνία του G7 για πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο, ενισχύει τις κυρώσεις της ΕΕ

Siemens Energy: Δεν μας ζητήθηκε βοήθεια από Gazprom για τον Nord Stream 1

Πόλεμος νεύρων από τη Ρωσία – Τι πραγματικά συμβαίνει με τον Nord Stream

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News