Green Economy Τετάρτη 20/07/2022, 14:59
GREEN ECONOMY

Κομισιόν: Χαλαρώνει τους κανόνες για την κρατική ενίσχυση στις ΑΠΕ 

Κομισιόν: Χαλαρώνει τους κανόνες για την κρατική ενίσχυση στις ΑΠΕ 

Σε χαλάρωση των κανόνων που αφορούν τις κρατικές ενισχύσεις για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας αλλά και στα σχέδια για την απανθρακοποίηση, προχώρησε σήμερα Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην προσπάθεια των Βρυξελλών να μειωθεί η εξάρτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη ρωσική ενέργεια.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, οι κυβερνήσεις θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να χορηγούν έως και 500.000 ευρώ σε κρατική βοήθεια στις επιχειρήσεις που πλήττονται από τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, από 400.000 ευρώ προηγουμένως.

Οι εταιρείες του αγροτικού κλάδου θα μπορούν επίσης να υποβάλουν αίτηση για κρατική ενίσχυση έως 62.000 ευρώ (στον κλάδο της αλιείας έως 75.000 ευρώ), από τα 35.000 ευρώ που ισχύει. 

Τα έργα ΑΠΕ μπορούν να αφορούν το υδρογόνο, το βιοαέριο και βιομεθάνιο, την αποθήκευση και ανανεώσιμη θερμότητα, όπως αναφέρει η Επιτροπή. Παράλληλα τονίζει, ότι οι πιο χαλαροί κανόνες για τις κρατικές ενισχύσεις θα επιτρέψουν στις χώρες της Ε.Ε. να δημιουργήσουν νέα προγράμματα μέσω διαγωνισμών για έργα που θα αφορούν την εγκατάλειψη του άνθρακα ή να υποστηρίξουν άμεσα έργα δίχως να απαιτείται η διενέργεια διαγωνισμών.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News