Green Economy Τρίτη 19/07/2022, 12:58
GREEN ECONOMY

Κομισιόν: Δεν περιμένει ότι η Ρωσία θα ανοίξει τον Nord Stream

Κομισιόν: Δεν περιμένει ότι η Ρωσία θα ανοίξει τον Nord Stream

Η Κομισιόν δεν περιμένει ότι η Ρωσία θα επανεκκινήσει τις προμήθειες φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream αυτή την εβδομάδα, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση προετοιμάζεται για τα χειρότερα. Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία έχει κλείσει τον Nord Stream για προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης έως τις 21 Ιουλίου, όμως υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για το εάν ο αγωγός θα επιστρέψει σε λειτουργία μετά την ημερομηνία αυτή.

«Δεν περιμένουμε ότι θα επιστρέψει», δήλωσε ο επίτροπος Προϋπολογισμού Γιοχάνες Χαν, σύμφωνα με το Bloomberg. «Εργαζόμαστε με την υπόθεση ότι δεν θα επιστρέψει σε λειτουργία. Και σε αυτή την περίπτωση πρέπει να ληφθούν ορισμένα πρόσθετα μέτρα».

Η διακοπή των προμηθειών ρωσικού φυσικού αερίου στην Ε.Ε. θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες στη βιομηχανία και οι χώρες προσπαθούν να βρουν εναλλακτικές προμήθειες. Η Γερμανία εμφανίζει ιδιαίτερα υψηλή εξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο και ήδη η μείωση των προμηθειών έχει ωθήσει τη μεγάλη εταιρεία κοινής ωφελείας, την Uniper, να ζητήσει κυβερνητική διάσωση.

Η Κομισιόν θα αποκαλύψει σήμερα ένα σχέδιο για συντονισμένη μείωση της ζήτησης φυσικού αερίου για να μετριάσει τις επιπτώσεις μιας πιθανής διακοπής από τη Μόσχα.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Ρωσικό φυσικό αέριο: Η διακοπή του απειλεί να μειώσει το ΑΕΠ της Ε.Ε. κατά 1,5%

Force majeure επικαλείται η Gazprom: Αθετεί συμβόλαια στην Ευρώπη

ΙΕΑ: Η Ευρώπη να μειώσει την κατανάλωση αερίου τώρα, πριν τον δύσκολο χειμώνα 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News