Green Economy Τρίτη 12/07/2022, 09:14
GREEN ECONOMY

ΙΕΑ: Τα χειρότερα στην ενεργειακή κρίση έρχονται

ΙΕΑ: Τα χειρότερα στην ενεργειακή κρίση έρχονται

Τα χειρότερα δεν έχουν περάσει στην ενεργειακή κρίση, προειδοποιεί η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (IEA), καθώς οι πιέσεις στην προσφορά ενέργειας που προκάλεσαν σοβαρές ελλείψεις και εκτίναξαν το κόστος, ίσως να επιδεινωθούν.  

 «Ο κόσμος δεν έχει δει ποτέ μια τόσο μεγάλη ενεργειακή κρίση ως προς το βάθος και την πολυπλοκότητά της», δήλωσε ο επικεφαλής του IEA, Φατίχ Μπιρόλ, σύμφωνα με το Bloomberg. «Μπορεί να μην έχουμε δει ακόμα τα χειρότερα – αυτό επηρεάζει ολόκληρο τον κόσμο».

Το παγκόσμιο ενεργειακό σύστημα βρίσκεται σε αναταραχή μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, είπε ο Μπιρόλ.

Όπως οι πετρελαϊκές κρίσεις της δεκαετίας του 1970 έφεραν μεγάλη πρόοδο στην αποδοτικότητα των καυσίμων και μια έκρηξη της πυρηνικής ενέργειας, έτσι και σήμερα, ο κόσμος μπορεί να δει ένα άλμα στις πολιτικές που θα επιταχύνουν την μετάβαση στην καθαρότερη ενέργεια, εκτίμησε. Εν τω μεταξύ, η ασφάλεια των προμηθειών πετρελαίου και φυσικού αερίου θα συνεχίσει να αποτελεί πρόκληση για την Ευρώπη, αλλά και για άλλες περιοχές, είπε.

 «Αυτός ο χειμώνας στην Ευρώπη θα είναι πολύ, πολύ δύσκολος. Αυτό είναι μια μεγάλη ανησυχία και μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία», τόνισε Μπιρόλ.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Η ζωή χωρίς το ρωσικό αέριο

Ιταλία: Η Gazprom μειώνει το φυσικό αέριο κατά ένα τρίτο

Φυσικό αέριο: Ο αγωγός Nord Stream 1 και το «τρικ» με την τουρμπίνα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News