Green Economy Τετάρτη 6/07/2022, 13:04
GREEN ECONOMY

Γ. Στάσσης (ΔΕΗ): Η απολιγνιτοποίηση πηγαίνει 1-2 χρόνια πίσω

Γ. Στάσσης (ΔΕΗ): Η απολιγνιτοποίηση πηγαίνει 1-2 χρόνια πίσω

Η ενεργειακή κρίση θα καθυστερήσει μόλις 1-2 χρόνια την απολιγντιτοποίηση στην Ελλάδα, καθαρά για λόγους ενεργειακής ασφάλειας, απόρροια των γεωπολιτικών εξελίξεων, εκτίμησε ο Γιώργος Στάσσης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, από το βήμα του Economist. 

Ο ίδιος τόνισε ότι η Ελλάδα είναι λίγο καλύτερα τοποθετημένη από ό,τι η υπόλοιπη Ευρώπη απέναντι στην ενεργειακή κρίση, σημειώνοντας -για παράδειγμα- ότι διαθέτει σταθμό LNG. «Όμως σίγουρα η κατάσταση που διαμορφώνεται θα είναι μια μεγάλη πρόκληση για όλη την Ευρώπη, έτσι και για την Ελλάδα».

Ο κ. Στάσσης μίλησε για μετασχηματισμό της ΔΕΗ σε σχέση με την ενεργειακή μετάβαση που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ανέλυσε ευρύτερα τους τρόπους με τους οποίους η εταιρεία στοχεύει να καταστεί πιο πράσινη και πιο ψηφιακή. Ο σχεδιασμός της ΔΕΗ ήταν ίδιος και πριν από την τρέχουσα ενεργειακή κρίση, απλώς πλέον γίνεται ακόμη πιο επίκαιρος, σημείωσε ο κ. Στάσσης, υπογραμμίζοντας τις δύο βασικές κατευθύνσεις: «πιο φιλικοί στο περιβάλλον και πιο φτηνοί».

Διαβάστε επίσης: 

Μυτιληναίος: Χρειάζονται 3-4 χρόνια για να αντικαταστήσει η Ευρώπη το ρωσικό αέριο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News