Green Economy Κυριακή 26/06/2022, 13:45
GREEN ECONOMY

Ιαπωνία: Προειδοποιήσεις για ενεργειακές ελλείψεις τη Δευτέρα

Ιαπωνία: Προειδοποιήσεις για ενεργειακές ελλείψεις τη Δευτέρα

Για το ενδεχόμενο να υπάρξουν περιορισμοί αύριο Δευτέρα στη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, το Τόκιο και σε γύρω περιοχές, προειδοποίησε σήμερα η κυβέρνηση της χώρας. Παράλληλα απηύθυνε έκκληση προς τους καταναλωτές να εξοικονομήσουν ενέργεια, σε μια περίοδο ωστόσο που το Τόκιο πλήττεται από τις υψηλές καλοκαιρινές θερμοκρασίες.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, προτρέπει τους καταναλωτές να περιορίσουν την κατανάλωση ρεύματος μεταξύ 3 μ.μ. και 6 μ.μ. τοπική ώρα, προκειμένου να αποφευχθεί μια πιθανή διακοπή ρεύματος.

Στο Τόκιο και σε οκτώ κοντινές περιφέρειες στην ανατολική Ιαπωνία, η πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα θα μειωθεί έως και 3,7% για μισή ώρα το απόγευμα της Δευτέρας μέχρι τις 5 μ.μ. τοπική ώρα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου. Ένα ποσοστό της τάξεως του 3% θεωρείται το ελάχιστο που απαιτείται για υπάρχει μια σταθερή παροχή ρεύματος.

«Παρακαλούμε εξοικονομήστε όσο το δυνατόν περισσότερη ενέργεια, όπως με το να σβήνετε τα φώτα που δεν χρησιμοποιείτε», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το υπουργείο επέσεισε επίσης την προσοχή για τον κίνδυνο θερμοπληξίας από την ακατάλληλη χρήση των κλιματιστικών, καθώς σήμερα 46 πολίτες στο Τόκιο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με υποψία θερμοπληξίας, όπως μετέδωσε το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Στην πόλη Ισεζάκι, 85 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Τόκιο, καταγράφηκε χθες Σάββατο η υψηλότερη θερμοκρασία για μήνα Ιούνιο που έχει σημειωθεί ποτέ, ξεπερνώντας τους 40 βαθμούς Κελσίου σύμφωνα με την Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η Ιαπωνία αντιμετωπίζει προβλήματα με την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, από τη στιγμή που πολλοί από τους πυρηνικούς σταθμούς παραμένουν κλειστοί μετά το τσουνάμι και την πυρηνική καταστροφή της Φουκουσίμα του 2011. Παράλληλα οι παλιοί ηλεκτρικοί σταθμοί κλείνουν, εν μέρει προκειμένου να επιτύχει τον στόχο της να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Την ίδια ώρα, η χώρα της Ασίας ενδεχομένως να βρεθεί αντιμέτωπη με ελλείψεις στα ορυκτά καύσιμα, εξαιτίας των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News