Green Economy Τρίτη 29/03/2022, 13:03
GREEN ECONOMY

Κρεμλίνο: Έτοιμο το πλαίσιο για τις πληρωμές φυσικού αερίου σε ρούβλι 

Κρεμλίνο: Έτοιμο το πλαίσιο για τις πληρωμές φυσικού αερίου σε ρούβλι 

Έως τις 31 Μαρτίου η Μόσχα θα έχει διευθετήσει όλες τις λεπτομέρειες προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος και να δέχεται πληρωμές για τις εξαγωγές φυσικού αερίου σε ρούβλι, όπως ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη το Κρεμλίνο. 

Την ώρα που οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία βρίσκονται σε εξέλιξh το Κρεμλίνο επέλεξε να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία επαναλαμβάνει ότι οι ξένες εταιρείες για να προμηθευτούν φυσικό αέριο από τη Ρωσία θα πρέπει να πληρώσουν σε ρούβλι. 

Κι αυτό, σύμφωνα με την ανακοίνωση, διότι κατά την τρέχουσα περίοδο διεξάγεται ένας οικονομικός πόλεμος προς τη Ρωσία. Οι ξένες εταιρείες πρέπει να καταλάβουν, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ότι οι καταστάσεις έχουν αλλάξει εξαιτίας αυτού του οικονομικού πολέμου και θα πρέπει να αγοράσουν ρούβλια και να πληρώσουν με ρούβλια για το φυσικό αέριο. 

Η Ρωσία θέλει να παραμείνει ένας αξιόπιστος προμηθευτής φυσικού αερίου και στο πλαίσιο αυτό, το νέο περίγραμμα για τον εφοδιασμό ρωσικού αερίου σε ρούβλι θα καταστήσει τις πληρωμές αυτές απλές, καθαρές και πρακτικές. 

Άλλωστε, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, το ρωσικό αέριο είναι το καλύτερο στην αγορά με όρους τιμής και αξιοπιστίας. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News