Green Economy Δευτέρα 28/03/2022, 16:05
GREEN ECONOMY

Ρωσία: Απειλές για διακοπή της παροχής φυσικού αερίου στην Ευρώπη

Ρωσία: Απειλές για διακοπή της παροχής φυσικού αερίου στην Ευρώπη

Την απειλή ότι θα διακόψει την παροχή φυσικού αερίου στην Ευρώπη σε περίπτωση που αρνηθεί να πληρώσει σε ρούβλι εξαπέλυσε, Ρώσος βουλευτής όπως αναφέρει το πρακτορείο 

Η Ομάδα των Επτά (G7) συμφώνησε να απορρίψει το αίτημα της Μόσχας για αγορά φυσικού αερίου μόνο σε ρωσικό νόμισμα. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν την περασμένη εβδομάδα είχε προχωρήσει σε αυτή την απόφαση για «μη φιλικές» χώρες – προφανώς εκείνες που έχουν επιβάλει κυρώσεις.

Είχε δώσει εντολή στην κεντρική τράπεζα της Ρωσίας να επεξεργαστεί μια διαδικασία για τους αγοραστές ώστε αποκτήσουν ρούβλια, σε μια κίνηση που προφανώς αποσκοπούσε στη στήριξη του νομίσματος.

Ο υπουργός Ενέργειας της Γερμανίας είπε ότι η ικανοποίηση του αιτήματος θα ήταν μια «μονόπλευρη και ξεκάθαρη παραβίαση των υφιστάμενων συμβάσεων». Πρόσθεσε ότι «η πληρωμή σε ρούβλια δεν είναι αποδεκτή και θα παροτρύνουμε τις εταιρείες που επηρεάζονται να μην ακολουθήσουν το αίτημα του [Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ] Πούτιν».

Σε αντίποινα, ο Ρώσος βουλευτής Ιβάν Αμπράμοφ είπε ότι η άρνηση της G7 θα οδηγήσει σίγουρα σε διακοπή των προμηθειών, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ria.

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες βασίζονται στο ρωσικό φυσικό αέριο, αν και το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ήδη απαγορεύσει τις εισαγωγές.

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News