Green Economy Παρασκευή 18/12/2020, 13:00
GREEN ECONOMY

Ευρώπη: Οι «πρωταθλήτριες» χώρες στη χρήση ΑΠΕ

Ευρώπη: Οι «πρωταθλήτριες» χώρες στη χρήση ΑΠΕ

Στο 19,7% ανήλθε το 2019 το ποσοστό των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο σύνολο της ενεργειακής κατανάλωσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προσεγγίζοντας σε απόσταση αναπνοής από το στόχο 20% που έχει τεθεί για το 2020.

Σουηδία, Φινλανδία και Λετονία αναδεικνύονται «πρωταθλήτριες» στη χρήση των ΑΠΕ, με το 56,4% της ενέργειας στη Σουηδία να προέρχεται από ανανεώσιμες, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στη Φινλανδία ανέρχεται στο 43,1% και στο 41% για τη Λετονία, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat. Ακολουθεί η Δανία(37,2%) και η Αυστρία(33,6%). Στην άλλη πλευρά της κλίμακας, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ολλανδία και Βέλγιο εμφανίζουν τα χαμηλότερα ποσοστά στη χρήση ΑΠΕ, με ποσοστά κάτω από 10%. Η Ελλάδα βρίσκεται στη 13η θέση μεταξύ των 27 χωρών-μελών της Ε.Ε. μετά τη Βουλγαρία και πριν από την Ισπανία.

Ευρώπη: Οι «πρωταθλήτριες» χώρες στη χρήση ΑΠΕ-1

Με βάση τους εθνικούς στόχους σε 14 χώρες-μέλη η χρήση των ΑΠΕ ανέρχεται σε επίπεδα υψηλότερα των εθνικών στόχων του 2020. Εξι χώρες βρίσκονται πολύ κοντά στην επίτευξη των εθνικών στόχων -Ουγγαρία, Αυστρία, Πορτογαλία, Γερμανία και Μάλτα. Στον αντίποδα, Γαλλία, Ολλανδία, Ιρλανδία και Λουξεμβούργο απέχουν αρκετά από την υλοποίηση των εθνικών στόχων για το 2020.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News