Green Economy Παρασκευή 11/02/2022, 11:50
GREEN ECONOMY

Κ. Σκρέκας: Στήριξη για όσο διαρκέσει η ενεργειακή κρίση 

Κ. Σκρέκας: Στήριξη για όσο διαρκέσει η ενεργειακή κρίση 

Η δέσμευση του πρωθυπουργού είναι ότι για όσο διαρκεί αυτή η τέραστια, σφοδρότατη ενεργειακή κρίση, εμείς θα στηρίζουμε και τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, όπως τόνισε σήμερα Παρασκευή ο υπουργός Ενέργειας. 

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Κώστας Σκρέκας, σημείωσε ακόμη ότι κανείς δεν μπορεί με ασφάλεια να πει πώς θα εξελιχθεί αυτή η διεθνής κρίση, ωστόσο πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση κάθε μήνα αξιολογεί τις τιμές και προχωρά σε επιδοτήσεις.

Έχουμε εξετάσει όλα τα πιθανά σενάρια ώστε να έχουμε όλους τους πόρους, για να δίνουμε τις επιδοτήσεις, ανέφερε ο κ. Σκρέκας.

Σημείωσε ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια πολύ ελαφρά αποκλιμάκωση στις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας και μια μεγαλύτερη αποκλιμάκωση στις τιμές του φυσικού αερίου.

Παρατηρείται -πρόσθεσε- μια μείωση 30% στο ηλεκτρικό ρεύμα, όμως το φυσικό αέριο είναι τέσσερις φορές πιο ακριβό σε σχέση με το περσινό αντίστοιχο διάστημα. 

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που έχει μόνιμο μηχανισμό επιδότησης απευθείας στον λογαριασμό, σημείωσε ο κ. Σκρέκας.

Σε ερώτηση αν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για μεγαλύτερη επιδότηση, απάντησε ότι δίνουμε 400 εκατ. ευρώ το μήνα περίπου που σημαίνει ότι τα χρήματα τα οποία διαθέτουμε είναι οριακά στις δυνατότητες που έχει η ελληνική οικονομία.

Πηγή: skai.gr

Διαβάστε επίσης:

Ενεργειακή κρίση: Στα 39 ευρώ η επιδότηση του ρεύματος για τον Φεβρουάριο

Ενεργειακή κρίση: Οι επιδοτήσεις του Φεβρουαρίου και ο τελικός «λογαριασμός» των 2 δισ. ευρώ

Μέτρα στήριξης: Τα σενάρια για τους επόμενους μήνες – Τα… προαπαιτούμενα για την ενεργοποίησή τους

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News