Green Economy Πέμπτη 10/02/2022, 18:41
GREEN ECONOMY

Dimand: Στον Πειραιά το πρώτο «πράσινο» πάρκινγκ

Dimand: Στον Πειραιά το πρώτο «πράσινο» πάρκινγκ

Γεγονός αποτελεί το πρώτο «πράσινο» πάρκινγκ στην Ελλάδα, το οποίο καταφέρνει να λάβει σχετική πιστοποίηση από τον αμερικανικό φορέα GBCI. 

Ο χώρος στάθμευσης ανήκει στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων DIMAND και βρίσκεται στο κτίριο C του Piraeus Port Plaza 3, το οποίο φιλοξενούσε τις πρώην βιομηχανικές εγκαταστάσεις της «Παπαστράτος». 

«Το φιλόδοξο έργο έλαβε αυτή την ξεχωριστή πιστοποίηση, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά τη στρατηγική της εταιρείας μας να παραμείνει προσανατολισμένη στην υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών κατά την ανάπτυξη και ανακατασκευή κτηρίων» ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, η Dimand. 

Στο κτίριο, μεγέθους 10.100 τ.μ., δημιουργήθηκε ένας χώρος στάθμευσης 222 θέσεων, προωθώντας τη βιώσιμη κινητικότητα μέσω πρωτοποριακού σχεδιασμού και λειτουργίας, και αναδεικνύοντας νέα μοντέλα αστικής κινητικότητας για «έξυπνες» πόλεις. 

Dimand: Στον Πειραιά το πρώτο «πράσινο» πάρκινγκ-1

Ας σημειωθεί ότι το έργο ανακατασκευής και αλλαγής χρήσης των κτιρίων A & C του Piraeus Port Plaza 3 έλαβε πρόσφατα την ανώτατη πιστοποίηση Platinum κατά το διεθνές πρότυπο LEED.   

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

EBRD: Επενδύει επιπλέον 50 εκατ. ευρώ στη Dimand για την ανάπτυξη πράσινων κτιρίων

Dimand-Golden Horizon: Αναβλήθηκε ο έλεγχος των φακέλων για το έργο των 80 εκατ. ευρώ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News