Green Economy Δευτέρα 7/02/2022, 19:24
GREEN ECONOMY

EΤΕπ: Στήριξη 8,5 εκατ. ευρώ στην Matrix Pack για μείωση των πλαστικών μίας χρήσης

EΤΕπ: Στήριξη 8,5 εκατ. ευρώ στην Matrix Pack για μείωση των πλαστικών μίας χρήσης

Για τη μετάβαση προς βιοδιασπώμενα και βιώσιμα υλικά, η Matrix Pack που κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο για πλαστικά καλαμάκια στην Ευρώπη, δέχθηκε 8,5 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επενδυτική Τραπεζα. Πρόκειται για την πρώτη ελληνική εταιρεία η οποία δέχεται πιστωτική διευκόλυνση για την μείωση της χρήσης πλαστικού σε εκατομμύρια καταναλωτές.

Στόχος του δανείου με πενταετή ορίζοντα είναι η επιτάχυνση της έρευνας και της ανάπτυξης για την αντικατάσταση του πλαστικού, καθώς και η πραγματοποίηση επενδύσεων και η διεθνής επέκταση της δραστηριότητας της Matrix στην Ευρώπη και τη Βόρειο Αμερική.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση η Matrix εστιάζει στην συμμόρφωση με τους ευρωπαϊκούς κανόνες για κατάργηση των πλαστικών μίας χρήσης, εξ ου και έχει ήδη αναπτύξει στρατηγική για σταδιακή μείωση της παραγωγής πλαστικού και την μετάβαση του χαρτοφυλακίου της σε βιώσιμα και βιοδιασπώμενα υλικά.

Ο πρόεδρος της Matrix Pack, Λυμπέρης Πολυχρονόπουλος δήλωσε σχετικά: «Αυτό το πρότζεκτ δείχενι τις υψηλές μας προσδοκίες και έχει ήδη εδραιωθεί στην αγορά. Πρόκειται για μία σπουδαία ευκαιρία για να αποδείξουμε ότι η μεταμόρφωση και η συμμόρφωση με τις περιβαλλοντικές πολιτικές αποτελούν επιχειρηματική στρατηγική και ταυτόχρονα μία δοκιμασία, μέσω της οποία θα συνεισφέρουμε στην ασφάλεια και ανεξαρτησία της ευρωπαϊκής εφοδιαστικής αλυσίδας σε αντίθεση με την εξάρτηση από τα πλαστικά μίας χρήσης που έρχονται από την Άπω Ανατολή. Θα ήθελα να ευχαριστήσων την Ευρωπαϊκή Επενδυτική Τράπεζα, όλη την ομάδα της Matrix Pack και την Deloitte για την υλοποίηση του πρότζεκτ».

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της EIB, Christian Kettel Thomsen δήλωσε: « Η Matrix Pack, με την στήριξη της ειδικής μονάδας της EIB, που είναι σχεδιασμένη για να εξυπηρετεί τις ανάγκες δυναμικών και αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων, θέτει νέες προσδοκίες στην βιομηχανία για καλαμάκια από χαρτί. Πέρυσι, η Ε.Ε. πήρε το τολμηρό βήμα για μείωση της χρήσης πλαστικών μίας χρήσης, που είναι ουσιώδες για την μείωση των αποβλήτων, την ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας και τη διασφάλιση καθαρότερων παραλιών και ωκεανών. Η Matrix Pack ήταν ήδη πρωτοπόρος σχεδιάζονταςν να επεκτείνει την παραγωγή «πράσινων» συσκευασιών. Τα τελευταία 6 χρόνια, η μονάδα πιστωτικων διευκολύνσεων της EIB έχει υποστηρίξει την επέκταση καινοτόμων εταιρειών σε ολόκληρη την Ευρώπη. Συνεχάρηκα την Martin Pack ως την πρώτη ελληνική εταιρεια που αξιοποιεί τις ευκαιρίες που προσφέρει η μονάδα πιστωτικών διευκολύνσεων της ΕΙΒ».

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

EIB για πανδημία: Η Ελλάδα στις 4 χώρες με τη μεγαλύτερη αύξηση επενδύσεων

ΕΤΕπ: Στήριξη της ψηφιοποίησης του Ελληνικού Δημοσίου με 125 εκατ. ευρώ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News