Green Economy Παρασκευή 4/02/2022, 11:54
GREEN ECONOMY

Κίνα: Στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Πούτιν με νέα συμφωνία για προμήθεια φυσικού αερίου 

Κίνα: Στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Πούτιν με νέα συμφωνία για προμήθεια φυσικού αερίου 

Στο Πεκίνο βρίσκεται από σήμερα Παρασκευή, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, προκειμένου να παραστεί στην τελετής έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. 

Όπως αναφέρει το Reuters, o Ρώσος πρόεδρος κατέφθασε στην πρωτεύουσα της Κίνας, με νέα πρόταση προς τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζιπίνγκ αναφορικά με την προμήθεια φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Reuters, το οποίο επικαλείται αναφορές από μέσα ενημέρωσης στη Μόσχα, η νέα συμφωνία προτείνει την προμήθεια επιπλέον 10 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου από τη Ρωσία προς την Κίνα, ενόσω οι εντάσεις με τη Δύση για την Ουκρανία κλιμακώνονται. 

Με την κίνηση αυτή, ο Βλαντιμίρ Πούτιν θέλει να ενδυναμώσει περαιτέρω τους δεσμούς της χώρας της με τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, καθώς οι εντάσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση διαρκώς κλιμακώνονται.

Το κινεζικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο, CCTV, ανέφερε ότι κατά την άφιξή του, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ενάντια στην πολιτικοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων. 

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ και κάποιοι σύμμαχοί της, έχουν προβεί σε διπλωματικό μποϊκοτάζ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, επικαλούμενες οι κυβερνήσεις τους, ζητήματα όπως η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, Πούτιν και Σι θα γευματίσουν μαζί σήμερα και θα υπογράψουν περισσότερες από 15 συμφωνίες, ενώ νέες συμφωνίες καταρτίζονται οι οποίες αφορούν το φυσικό αέριο. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News