Green Economy Πέμπτη 3/02/2022, 09:50
GREEN ECONOMY

«Κινούμαι Ηλεκτρικά»: Τον Απρίλιο η έναρξη του προγράμματος

«Κινούμαι Ηλεκτρικά»: Τον Απρίλιο η έναρξη του προγράμματος

Την έναρξη του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» από τον προσεχή Απρίλιο, και την αύξηση της επιδότησης, επισημαίνει σε ανάρτησή του στο Twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ.Οικονόμου αναφέρει συγκεκριμένα: «Ξεκινάει τον Απρίλιο το “Κινούμαι Ηλεκτρικά” προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ. Η επιδότηση αυξάνεται στα 8.000 ευρώ και θεσπίζονται κοινωνικά κριτήρια για ΑμεΑ, τρίτεκνους και για πρώτη φορά για νέους έως 29 ετών. Με σχέδιο δίνουμε κίνητρα για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης».

Υπενθυμίζεται, ότι θα προκηρυχθεί ειδικό πρόγραμμα για αντικατάσταση ταξί στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη με ηλεκτρικά, όπως εξήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Mε τον προηγούμενο κύκλο του προγράμματος επιτεύχθηκε η υπερκάλυψη του στόχου για την κυκλοφορία ηλεκτρικών οχημάτων που προβλέπει ο ενεργειακός και κλιματικός σχεδιασμός.

Συγκεκριμένα οι ταξινομήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων έφθασαν πέρυσι τις 6.967, που αποτελεί νέο ρεκόρ, έναντι στόχου για 3.750 και 480 ταξινομήσεων το 2019. Στο πλαίσιο του προγράμματος υπέβαλαν αίτηση για αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου, δικύκλου ή ποδηλάτου περισσότεροι από 18.000 πολίτες. Το νέο πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επιδοτήσεις για αγορά ηλεκτρικών οχημάτων τόσο από φυσικά πρόσωπα όσο και από επιχειρήσεις ενώ το νέο πρόγραμμα για τα ταξί θα προβλέπει ενίσχυση ύψους 22.500 ευρώ για αγορά ηλεκτρικού οχήματος με παράλληλη απόσυρση του υφιστάμενου.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Κ. Σκρέκας: Έως τον Απρίλιο το νέο πρόγραμμα «Κινούμαι ηλεκτρικά»

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News