Green Economy Πέμπτη 13/01/2022, 16:59
GREEN ECONOMY

Ο τιτάνας των ορυκτών καυσίμων «ποντάρει» 76 δισ. σε πράσινη ενέργεια

Ο τιτάνας των ορυκτών καυσίμων «ποντάρει» 76 δισ. σε πράσινη ενέργεια

Απο 10 δισ. δολάρια που είχε δεσμευτεί παλιότερα, τώρα υπόσχεται επενδύσεις 76 δισ. δολαρίων σε πράσινα πρότζεκτ ο πλουσιότερος άνδρας της Ασίας, Mukesh Ambani, παρότι η μερίδα του λέοντος της περιουσίας του προέρχεται από ορυκτά καύσιμα.

Η Reliance Industries, την οποία ελέγχει ο Ambani, συμφώνησε με την κυβέρνηση του Γκουτζαράτ της Ινδίας, για επενδύσεις συνολικού ύψους 81 δισ. δολαρίων. Το μεγαλύτερο μέρος αυτών θα αξιοποιηθεί στα επόμενα 15 χρόνια για την ανάπτυξη πρότζεκτ σχετικών με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας 100 γιαγαβατωρών και τη δημιουργία δικτύου πράσινου υδρογόνου.

Επίσης, ένα μέρος των επενδύσεων θα διατεθεί σε εργοστάσια φωτοβολταϊκών, υδρογόνου, μπαταριών και άλλων.

Τέλος, ένα μερίδιο θα δοθεί σε παλιά και καινούργια πρότζεκτ του ομίλου, συμπεριλαμβανομένης της αναβάθμισης του δικτυου τηλεπικοινωνιών για υπηρεσίες 5G και την επέκταση της επέκτασης της δραστηριότητάς του στον κλάδο του λιανεμπορίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Reliance έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για ανεύρεση των τοποθεσιών, όπου θα ανεγερθούν τα πρότζεκτ.

Οι επενδύσεις αυτές βοηθούν την Reliance να φτάσει πιο κοντά στον στόχο της για μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα μέχρι το 2035. Ο στόχος αυτός είναι εξαιρετικά φιλόδοξος, καθώς το 60% των εσόδων του ομίλου προέρχεται από διυλιστήρια και πετροχημικά.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Πώς τα «καθαρότερα» αεροπορικά καύσιμα «βρομίζουν» το περιβάλλον

Φωτοβολταϊκά σε κατοικίες: Δημοσιεύθηκε η απόφαση για το πρόγραμμα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News