Green Economy Δευτέρα 10/01/2022, 14:47
GREEN ECONOMY

Ferrari: Ευρείας κλίμακας αναδιάρθρωση με φόντο την ηλεκτροκίνηση

Ferrari: Ευρείας κλίμακας αναδιάρθρωση με φόντο την ηλεκτροκίνηση

Σε ευρείας κλίμακα αναδιάρθρωση προχωράει η Ferrari, καθώς η κατασκευάστρια πολυτελών σπορ αυτοκινήτων θέλει να επιταχύνει τη μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση και στο πλαίσιο αυτό επιθυμεί να εστιάσει περισσότερο στην τεχνολογία και στην ανάπτυξη των προϊόντων της.

Τα σχέδια αυτά αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Μπενεντέτο Βίγνια, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του τον περασμένο Σεπτέμβριο με στόχο να οδηγήσει τη Ferrari στη νέα εποχή της καθαρότερης, αθόρυβης και διασυνδεδεμένης μετακίνησης.

Σε ανακοίνωσή της η Ferrari, έκανε γνωστό ότι τμήματα όπως «Ανάπτυξη και Έρευνα και Ανάπτυξη Προϊόντων», «Ψηφιακά & Δεδομένα» και «Τεχνολογίες & Υποδομές» θα αναφέρονται τώρα απευθείας στον CEO, ο οποίος θεωρείται βετεράνος του κλάδου της τεχνολογίας και είναι πρώην κορυφαίο στέλεχος της κατασκευάστριας ημιαγωγών ST Microelectronics.

Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης, η εταιρεία διόρισε τον Τζιανμαρίο Φουλγκένζια ως επικεφαλής ανάπτυξης προϊόντων, ένα στέλεχος που βρίσκεται στην εταιρεία από το 2002 και ήταν πρόσφατα υπεύθυνος για την αλυσίδα εφοδιασμού στο αγωνιστικό τμήμα της εταιρείας.

Η Σίλβια Γκαμπριέλι, η οποία εντάχθηκε στη Ferrari το 2019 από τη Microsoft, διορίστηκε επικεφαλής ψηφιακών και δεδομένων, προκειμένου να ενισχύσει «τη διαδικασία του ψηφιακού μετασχηματισμού σε όλη την εταιρεία, διασφαλίζοντας περισσότερες διαδικασίες που βασίζονται στα δεδομένα και την ψηφιακή εστίαση».

Παράλληλα, η εταιρεία προσέλαβε δύο ακόμη στελέχη από την πρώην εταιρεία του Βίγνια, ST Microelectronics, τον Ερνέστο Λασαλάντρα διορίζοντάς τον ως επικεφαλής έρευνας και ανάπτυξης και τον Άντζελο Πέσι, ο οποίος βρισκόταν στην εταιρεία περισσότερο από 20 χρόνια ασχολούμενος με τον οικονομικό σχεδιασμό, την αλυσίδα εφοδιασμού και τον σχεδιασμό προϊόντων, τις υπηρεσίες και τις λειτουργίες. Στην ιταλική εταιρεία θα αναλάβει τη θέση του επικεφαλής αγορών και ποιότητας.

Για τον αναλυτή της Bestinver, Αντρέα Τροβαρέλι, η απόφαση του Βίγνια να προσλάβει δύο κορυφαία στελέχη της ST Microelectronics, υποδηλώνει ότι ο διευθύνων σύμβουλος «στρέφεται σε έμπιστους συμμάχους για να τον βοηθήσουν στην ανάκαμψη της εταιρείας και να θέσει την εμβληματική αυτοκινητοβιομηχανία στην πορεία προς την ηλεκτροκίνηση».

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News