Green Economy Τρίτη 7/12/2021, 10:56
GREEN ECONOMY

BMW: Έφτασε το 1 εκατ. πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων  

H εταιρεία παραμένει σίγουρη ότι θα καταγράψει αύξηση εσόδων σε σύγκριση με πέρυσι

BMW: Έφτασε το 1 εκατ. πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων  

Σε ένα επίπεδο ορόσημο ανήλθαν οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων της BMW, καθώς όπως ανακοίνωσε σήμερα αυτές έφτασαν το 1 εκατ. μονάδες και ο σχεδιασμός της προβλέπει να φτάσει στα 2 εκατ. πωλήσεις έως το 2025. 

Όπως σημείωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Πίτερ Νότα κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων, περί του 70% των πωληθέντων οχημάτων ήταν υβριδικά, προσθέτοντας ότι η εταιρεία πιστεύει ότι τα υβριδικά μοντέλα θα συνεχίσουν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο, ιδίως για τους πελάτες που στερούνται την εύκολη πρόσβαση στους φορτιστές.

Σύμφωνα με τον ίδιο, για να καταστεί βιώσιμος ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας, θα πρέπει να συνεχισθεί ο εκσυγχρονισμός των αυτοκινήτων με κινητήρες καύσης ορυκτών καυσίμων. «Μόνο τότε μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά σε όλη την πελατειακή βάση», υπογράμμισε

Η BMW έχει στηρίξει πολύ καιρό τις επενδύσεις σε μια σειρά τεχνολογιών αντί να εστιάζει αποκλειστικά στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρία για τη μείωση των εκπομπών και αντιτίθεται στην απαγόρευση των αγορών των αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας έχει θέσει ως στόχο τουλάχιστον το 50% των παγκόσμιων πωλήσεων να είναι πλήρως ηλεκτρικά οχήματα έως το 2030, ωστόσο έχει επανειλημμένα επαναλάβει ότι η έλλειψη υποδομών για τους σταθμούς φόρτισης αποτελεί σημαντικό εμπόδιο για περισσότερες αγορές ηλεκτρικών οχημάτων από τους καταναλωτές.

Οι πωλήσεις τον Νοέμβριο ήταν ελαφρώς χαμηλότερες από τα επίπεδα του περασμένου έτους, όπως ανέφερε ο Νότα, καθώς η έλλειψη ημιαγωγών συνεχίζει να δημιουργεί προβλήματα στην προσφορά. Ωστόσο, η εταιρεία παραμένει σίγουρη ότι θα καταγράψει αύξηση εσόδων σε σύγκριση με πέρυσι, κατέληξε.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News