Business & Finance Τετάρτη 1/12/2021, 13:23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κυρ. Μητσοτάκης: Αισιοδοξία για ανάπτυξη άνω του 7% – Το αργότερες αρχές του 2023 η επενδυτική βαθμίδα

Κυρ. Μητσοτάκης: Αισιοδοξία για ανάπτυξη άνω του 7% – Το αργότερες αρχές του 2023 η επενδυτική βαθμίδα

Ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας άνω του 7% περιμένει για το 2021 ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως δήλωσε μεταξύ άλλων στο πλαίσιο του ψηφιακού συνεδρίου «Reuters Next».

Πιο συγκεκριμένα, ο Έλληνας πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία του ΑΕΠ, ευελπιστώντας ότι θα ξεπεράσει τους στόχους του προϋπολογισμού για ανάπτυξη 6,1%.

Ταυτόχρονα, εκτίμησε ότι το επόμενο έτος ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας θα καθοριστεί στο 4,5% του ΑΕΠ, διευκρινίζοντας μάλιστα ότι «θα μπορούσε να είναι και υψηλότερος».

Ερωτηθείς για τη δημοσιονομική ισορροπία, διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα έχει σχέδιο επιστροφής σε μια βιώσιμη πορεία, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει την πεποίθηση ότι θα υπάρξει αλλαγή των κανόνων του Συμφώνου Σταθερότητας.

Για την τουριστική περίοδο του 2022, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι στόχος είναι μία «πολύ επιτυχημένη σεζόν», με υψηλότερα έσοδα και περισσότερους τουρίστες.

Όσον αφορά τη μετάλλαξη Όμικρον και το δ’ κύμα του κορωνοϊού, διατύπωσε την ελπίδα ότι η χώρα θα έχει αντιμετωπίσει την τρέχουσα έξαρση έως τα τέλη του 2021.

Αποσαφήνισε δε, ότι εντός του πρώτου 24ώρου από την ανακοίνωση του μέτρου για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους πολίτες άνω των 60 ετών, παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση στα ραντεβού για την α’ δόση. «Είμαι σίγουρος πως ακολουθούμε μία αποτελεσματική πολιτική».

«Πρέπει να επιταχύνουμε τον ρυθμό εμβολιασμού τόσο για την α’ δόση, όσο και για την αναμνηστική δόση» συνέχισε, υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα σε επίπεδο Ε.Ε., η οποία επέτρεψε την πρόσβαση του συνόλου του πληθυσμού στην τρίτη δόση του εμβολίου.

Ξεκαθάρισε, τέλος, ότι «αυτήν την ώρα δεν υπάρχει σχεδιασμός για επέκταση του μέτρου της υποχρεωτικότητας και σε άλλες ηλικιακές ομάδες».

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Δημοσιονομικό Συμβούλιο: Συντηρητική η πρόβλεψη 6,1% για το ΑΕΠ – Ρίσκο η Όμικρον

ΟΟΣΑ: Ανάπτυξη 6,7% για την Ελλάδα φέτος – Στο 3,1% ο πληθωρισμός το 2022

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News