Green Economy Παρασκευή 26/11/2021, 19:10
GREEN ECONOMY

EDP: Εγκαινίασε το πρώτο αιολικό πάρκο στην Ελλάδα – Σχεδιάζει επενδύσεις 500 εκατ. ευρώ

EDP: Εγκαινίασε το πρώτο αιολικό πάρκο στην Ελλάδα – Σχεδιάζει επενδύσεις 500 εκατ. ευρώ

H EDP Renewables (EDPR), η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο των ΑΠΕ παγκοσμίως, ανακοίνωσε πως εγκαινίασε το πρώτο της αιολικό πάρκο στην Ελλάδα -και συγκεκριμένα στη Στερεά Ελλάδα και την περιοχή Λιβάδι της Μαλεσίνας. Το αιολικό πάρκο έχει εγκατεστημένη ισχύ 45 MW, ενώ αποτελεί τον πρώτο «κρίκο» σε μια αλυσίδα επενδύσεων που σχεδιάζονται.

Στα σχέδια της EDPR είναι ο διπλασιασμός της δυναμικότητάς της στην Ελλάδα έως το 2025, φτάνοντας περίπου τα 500 MW εγκατεστημένης ισχύος, ενώ προγραμματίζει επενδύσεις άνω των 500 εκατ. ευρώ, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το κόστος ανάπτυξης των έργων.

Το εν λόγω αιολικό πάρκο αναμένεται να συμβάλλει στην εξοικονόμηση περίπου 48.000 τόνων CO2 ετησίως, ενώ θα είναι ικανό να τροφοδοτεί με ενέργεια περισσότερα από 28.000 νοικοκυριά.  

Η λειτουργία του αιολικού πάρκου αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της EDPR προς την τοπική οικονομία, μέσω της δημιουργίας νέων μακροχρόνιων θέσεων εργασίας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης εγκαινίων, στην οποία παραβρέθηκαν -ανάμεσα σε άλλους- θεσμικοί φορείς και εκπρόσωποι των ΜΜΕ, ο Miguel Stilwell d’Andrade, Διευθύνων Σύμβουλος της EDP και της EDP Renewables, δήλωσε σχετικά:

«Το αιολικό πάρκο Λιβάδι αποτελεί ένα σημαντικό έργο για την EDP και σηματοδοτεί το πρώτο μας έργο στην Ελλάδα. Η δέσμευση της χώρας στην ανάπτυξη των ΑΠΕ αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για την εταιρεία, και σχεδιάζουμε να συνεχίσουμε να αναζητούμε ευκαιρίες που θα ενισχύσουν την ηγετική μας θέση στον κλάδο της ανανεώσιμης ενέργειας και δίνουν ώθηση στην ενεργειακή μετάβαση της χώρας».

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Κ. Μητσοτάκης για απολιγνιτοποίηση: Ιστορική ευκαιρία για τη δυτ. Μακεδονία

Κίνδυνος για τις ΑΠΕ από τον «οικολογικό» πληθωρισμό 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News