ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Κίνητρα για τη μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή

Κίνητρα για τη μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή

Την Κοζάνη και τα Ιωάννινα θα επισκεφτεί σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αρχικά ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στην Κοζάνη όπου θα έχει συνάντηση με τοπικούς φορείς και θα προεδρεύσει σε σύσκεψη για την πορεία της απολιγνιτοποίησης και της δίκαιης μετάβασης.

Η κυβέρνηση έχει κατά νου ένα πλέγμα κινήτρων που περιλαμβάνει από γενναίες επιχορηγήσεις μέχρι φοροαπαλλαγές και φοροελαφρύνσεις ώστε να στηριχτεί το πρότζεκτ μετάβασης της Δυτικής Μακεδονίας (αλλά και της Μεγαλόπολης) στη μεταλιγνιτική εποχή. Παράλληλα σε συνδυασμό με τα επιχειρηματικά κίνητρα προσέλκυσης επενδύσεων, προβλέπονται και ατομικά κίνητρα που μπορούν να συμβάλουν στην προσέλκυση εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού.

Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί ακόμα στην Κοζάνη με εκπροσώπους του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Ακολούθως θα μεταβεί στα Ιωάννινα, όπου θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον Δήμαρχο Ιωαννιτών Μωυσή Ελισάφ και τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη.

Το Σάββατο άλλωστε στο πλαίσιο του προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συζήτηση με νέους στα Γιάννενα. Το σκέλος της προσέλκυσης της νεολαίας άλλωστε αποτελεί βασική στόχευση για την κυβέρνηση καθώς τα συνέδρια με επίκεντρο το Σχέδιο της νέας γενιάς θα συνεχιστούν έως το καλοκαίρι όπου θα παρουσιαστεί τα τελικό Σχέδιο.

Διαβάστε ακόμη: 

Οι τρεις στόχοι του Κ. Μητσοτάκη: Νεολαία, οικονομία και πράσινη ατζέντα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News