Green Economy Πέμπτη 25/11/2021, 13:59
GREEN ECONOMY

Γερμανία: Επιπλέον 50 δισ. ευρώ σε πράσινες επενδύσεις το 2021

Η έξτρα ενίσχυση θα χρηματοδοτηθεί με την έκδοση χρέους

Γερμανία: Επιπλέον 50 δισ. ευρώ σε πράσινες επενδύσεις το 2021

Από νωρίς θέλει να πιάσει δουλειά η νέα κυβέρνηση της Γερμανίας, καθώς σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το Reuters, εξετάζονται σχέδια για τον καταρτισμό ενός συμπληρωματικού προϋπολογισμού, στον οποίο θα προβλέπονται η διοχέτευση 50 δισ. ευρώ στο κρατικό ταμείο για το κλίμα. Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, τα κεφάλαια αυτά θα δαπανηθούν τα επόμενα χρόνια προκειμένου να επιταχυνθεί η μετάβαση στην πράσινη οικονομία

Όπως αναφέρει το Reuters, τα τρία κόμματα που θα συστήσουν την κυβέρνηση συνασπισμού έχουν συμφωνήσει να χρηματοδοτήσουν το ταμείο για το κλίμα με επιπλέον κεφάλαια κι ενώ στερούνται επίσημης εξουσιοδότησης για τη διαχείριση του χρέους στον φετινό προϋπολογισμό.

Η έξτρα ενίσχυση που θα χρηματοδοτηθεί με την έκδοση χρέους, σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει χρήση σχεδόν όλου του ποσού των 240 δισ. ευρώ που έχει εγκριθεί από τη γερμανική βουλή, για την εξυπηρέτηση των χρηματοδοτικών αναγκών της κυβέρνησης μέσω χρέους. 

Η κίνηση αυτή όπως επικαλούνται οι πηγές θα παρέχει στην κυβέρνηση συνασπισμού τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσει το ταμείο για το κλίμα φέτος και του χρόνου, χρονιές κατά τις οποίες το όριο χρέους έχει ανασταλεί και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουν τα κεφάλαια αυτά για δημόσιες επενδύσεις τα επόμενα χρόνια, επιταχύνοντας τον μετασχηματισμός προς μια πιο ψηφιοποιημένη και φιλική προς το περιβάλλον οικονομία. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Reuters: Η νέα γερμανική κυβέρνηση επαναφέρει το «φρένο του χρέους» από το 2023

Νέα κυβέρνηση στη Γερμανία – Στο FDP το ΥΠΟΙΚ;

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News