Green Economy Τρίτη 23/11/2021, 12:59
GREEN ECONOMY

E.ON: Επενδύσεις ύψους 27 δισ. ευρώ εώς το 2027

Η τρέχουσα μερισματική πολιτική της, η οποία προβλέπει ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης έως και 5%, θα παραταθεί κατά τρία χρόνια έως το 2026

E.ON: Επενδύσεις ύψους 27 δισ. ευρώ εώς το 2027

Σε επενδύσεις που θα φθάσουν τα 27 δισ. ευρώ έως το 2027, σκοπεύει να προβεί ο γερμανικός ενεργειακός, επενδύσεις που θα αφορούν τις βασικές του δραστηριότητες, όπως τα δίκτυα και η λιανική πώληση ενέργειας, όπως έκανε γνωστό σήμερα Τρίτη.

Περί των 22 δισ. ευρώ θα κατευθυνθούν για το δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου της E.ON -το μεγαλύτερο στην Ευρώπη- και 5 δισ. ευρώ για λύσεις στους πελάτες, μέσω των οποίων η E.ON προμηθεύει περίπου 50 εκατομμύρια πελάτες σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο.

Το επενδυτικό πρόγραμμα ανακοινώνεται μία εβδομάδα αφότου η RWE, η μεγαλύτερη παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας της Γερμανίας, ανακοίνωσε δαπάνες ύψους 50 δισ. ευρώ, προκειμένου να επεκτείνει τη χωρητικότητά της στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, την ώρα που οι ευρωπαϊκές ενεργειακές εταιρείες επιταχύνουν τη μετάβασή τους προς την πράσινη ενέργεια.

Στο πλαίσιο του πενταετούς της σχεδιασμού, η E.ON στοχεύει σε έσοδα από πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων και συνεργασίες της τάξεως των 2 με 4 δισ. ευρώ, καθώς και πρόσθετη ετήσια εξοικονόμηση ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ έως το 2026.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) για τις βασικές δραστηριότητές της αναμένεται να διαμορφωθούν στα 7,8 δισ. ευρώ το 2026, τα οποία θα αντιπροσωπεύουν έναν σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης περί του 4% από το 2021 έως το 2026, σύμφωνα με την εταιρεία.

«Η εγκατάλειψη του άνθρακα από τις ευρωπαϊκές οικονομίες τοποθετεί την ενεργειακή βιομηχανία στο κατώφλι μιας δεκαετούς ανάπτυξης», δήλωσε ο Λέοναρντ Μπέρνμπαουμ, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου τον περασμένο Απρίλιο.

Για το 2021, η εταιρεία θα προτείνει την διανομή μερίσματος ύψους 0,49 ευρώ ανά μετοχή, από 0,47 του ευρώ το 2020, ένα ύψος που είναι σύμφωνο με την εκτίμηση της Refinitiv.

Καταλήγοντας, η εταιρεία ανέφερε ότι η τρέχουσα μερισματική πολιτική της, η οποία προβλέπει ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης έως και 5%, θα παραταθεί κατά τρία χρόνια έως το 2026.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

RWE: Επενδύσεις ύψους 50 δισ. ευρώ σε ΑΠΕ έως το 2030

Κίνδυνος για τις ΑΠΕ από τον «οικολογικό» πληθωρισμό

Οι «πράσινοι» δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News